Revoluționarii, scoși în stradă

Data publicării:
jandarmi

Ora 9:45. Patru maşini ale Jandarmeriei au venit pe strada Batiştei. Au blocat circulaţia. Zeci de jandarmi au intrat în sediul Asociaţiei 21 Decembrie 1989. Este o decizie definitivă de evacuare a acestui sediu, care trebuie pusă în practică.

Reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie 1989 au ajuns o oră mai târziu. Spun că au aflat de la ziarişti că trebuie să evacueze sediul. „Deocamdată nu ne-au blocat accesul! E mare lucru!”, spune Teodor Mărieș, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

Luna trecută, Asociaţia 21 Decembrie 1989 a depus o plângere la DNA, în care îi acuză de fals pe cei care au câştigat clădirea în instanţă. Revoluţionarii susţin că imobilul nu a fost naţionalizat, ci ar fi fost vândut de foştii proprietari. După 1989, clădirea a intrat în patrimoniul RAAPPS şi a fost dată în folosinţă Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

„Eu sunt în situaţia de a fi prezent aici fără niciun reprezentant al statului, iar ei vin şi spun că nu îi interesează reprezentanţii statului, se face inventar şi asta e! Mie îmi este foarte simplu să iau tot şi să mă duc, aşa cum am făcut acum 26 de ani, în faţă la Intercontinental, să blocăm şi asta e!”, a mai spus Teodor Mărieș.

Clădirea situată pe strada Batiştei, la numărul 24 A, a fost construită în anul 1900. Este considerată monument istoric şi a fost evaluată prin expertiză judiciară la aproape 14 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri