Sari la conținut

#Rezist. Protestul antiguvernamental al șoferilor din Cluj

Mai mulţi şoferi din Cluj au protestat, vineri, în trafic faţă de deciziile Guvernului Grindeanu, ei conducând maşinile cu 10 kilometri la oră pe străzi din centrul oraşului, încurcând circulaţia. Clujenii şi-au lipit foi şi stickere pe autoturisme cu mesaje precum „#Rezist” sau „Nu corupţiei”.

Protestul a fost anunţat pe pagina de Facebook „Rezist.ro”, iniţiatorii descriindu-l ca „prima acţiune de nesupunere civică din Cluj, în semn de protest faţă de măsurile Guvernului Grindeanu”, potrivit News.ro.

Şoferii au pornit în marş pe străzi din centrul oraşului, traseul fiind Calea Dorobanţilor - Piaţa Mărăşti - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - Strada Memorandumului - Primărie - strada Napoca - Bulevardul Eroiloro.

Cele aproximativ 20 de maşini de la protest au ocupat fiecare bandă de circulaţie a străzilor şi bulevardelor străbătute, spre numulţumirea celorlalţi şoferi.

Şoferii care au participat la această acţiune şi-au lipit pe autoturisme foi şi stickere cu mesaje precum: „#Rezist”, „Nu corupţiei” sau „În democraţie, hoţii stau în puşcărie”.

Pe traseu, coloana a fost însoţită de un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Protestul a durat aproximativ o oră.