Rezultat neașteptat în ancheta mașinii care a explodat la Arad. Un român acuzat că asambla bombe, arestat în Germania

Data actualizării: Data publicării:
Mașină care a explodat și arde, la Arad
Mașina unui om de afaceri din Arad a explodat în luna mai a anului 2021. Bărbatul a murit. Foto: Captură TV Digi24

Descoperire uluitoare făcută de polițiștii români care anchetează de 18 luni atacul cu bombă din Arad, în care un om de afaceri a murit. Încercând să dea de atacator, anchetatorii au descoperit o grupare care făcea în Germania bombe artizanale. Din rețea făcea parte și un român, care a fost arestat de ofițerii de la Berlin. Chiar dacă s-a dovedit că gruparea nu avea legătură cu explozia de la Arad, investigațiile au stabilit că mai multe jafuri din Germania au fost planificate de român și de complicii săi.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Polițiștii români care se ocupă de atentatul cu bombă din Arad, pentru care s-a deschis un dosar penal în anul 2021, au avut mai multe piste în anchetă, iar una dintre ele i-a dus în Germania.

Acolo, au descoperit o grupare care se ocupa cu confecționarea de bombe artizanale. Chiar dacă nu este vorba despre autorii atacului din Arad, polițiștii din România au împărtășit informațiile pe care le-au obținut în anchetă cu polițiștii din Germania, care au făcut percheziții în vestul țării.

Așa s-a descoperit o grupare din care făceau parte trei bărbați, unul dintre ei fiind un român în vârstă de 46 de ani, care lucra alături de un italian și un sârb.

La percheziții au fost găsite mai multe materiale explozive, droguri și sume de bani.

Cei trei bărbați au fost arestați în Germania, iar polițiștii de acolo continuă ancheta.

În ceea ce privește dosarul de la Arad, polițiștii români spun că nu au încă niciun suspect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri