Rezultate previzibile în urma controalelor anunțate la cluburile din țară

Data publicării:
pub

Puţinele baruri din Brăila au avut azi noapte oaspeţi neobişnuiţi - reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei locale, dar şi ai ISU sau DSP.

„Unul dintre barurile din Brăila sancționat recent de oamenii legii pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu funcționează de trei ani, exact în centrul orașului”, relatează Ana-Maria Dobre, reporter Digi24.

Cristian Ciocan, administrator pub Brăila: „S-au demarat lucrările pentru scoaterea acestui aviz, sunt în desfășurare.”

Nu a fost singurul local verificat de autorităţi în ultima săptămână.

Ștefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila: „S-au aplicat amenzi în cuantum total de 12.000 de lei, de asemenea s-au aplicat șase avertismente.”

Dacă patronii nu se vor grăbi să intre în legalitate, localurile pot fi închise.

„Multe dintre localurile din Cluj-Napoca sunt amenajate la subsolul clădirilor şi au o singură ieşire, iar după tragedia din Bucureşti unele s-au închis pentru renovare, spun patronii, iar altele au renunţat la petrecerile de noapte şi au devenit cafenele sau baruri de zi”, relatează Bianca Şomlea, reporter Digi24.

Mulţi tineri recunosc însă că tragedia de săptămâna trecută nu-i face mai atenţi.

- Ăsta de unde am ieşit eu nu prea mi se pare că e cu risc de incendiu că nu prea are ce să se aprindă. Din câte ştiu eu, asta e singura (ieșire – n.r.).

- Nu mai avem unde ieşi...

În centrul Iașiului, în urmă cu o săptămână, la demisolul unui bloc erau deschise cel puțin patru cluburi. Acum, niciunul nu-şi mai invită clienţii înăuntru. Unii patroni au anunțat printr-un bilet că localul este în renovare.

Şi în Constanţa cele mai multe cluburi au fost închise vineri noapte. Reporterii Digi24 au găsit totuşi unul deschis. Fără nereguli, însă! Chiar aseară, reprezentanţii clubului au primit vizita celor de la Primărie.

Patronii spun că nu se tem şi de o eventuală vizită a celor de la ISU. Au șase extinctoare, pentru 200 de metri pătraţi. Sunt şi ieşire de urgenţă şi există un plan de evacuare, iar pe fiecare stâlp sunt indicatoare.

Cristian Ifrim, administrator club: „Personalul este deja trecut printr-un training. Suntem pregătiţi.”

Trei baruri din Craiova au fost şi ele verificate de autorităţi. Cele mai mari probleme au fost găsite într-un local unde extinctoarele erau expirate.

Gabriel Toma, plutonier adjutant șef, Inspecția de Prevenire: „Sunt niște probleme. Nu sunt majore. I-am invitat la sediul instituției.”

Controalele vor continua totuşi în toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri