Robert Cazanciuc: Am aflat de accidentul din Muntenegru la scurt timp, de la MAE

Data publicării:
robert cazanciuc 5603254-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-2

Întrebat la ce oră a aflat de accident, Robert Cazanciuc a răspuns: „Mi-e foarte greu să spun, am aflat la scurt timp de la colegii de la ministerul de Externe, ca fost membru al Celulei de criză”, relatează Mediafax.

Un autocar cu 47 de oameni la bord a căzut, duminică după-amiază, în canionul Moraca din Muntenegru. Bilanţul provizoriu al victimelor este de 19 morţi, dintre care 18 români.

Ministrul Justiției a precizat că în acest moment în legătură cu accidentul există o procedură în derulare la Ministerul de Externe şi a fost deschisă o cauză penală la Ministerul Public.

„Cel puţin în momentul de faţă la mine, care sunt plecat de dimineaţă, nu au ajus solicitări speciale legate de Muntenegru. E o procedură în derulare la Ministerul de Externe şi din câte ştiu şi la nivelul ministerului Public a fost deschisă o cauză penală”, a spus Robert Cazanciuc.

El a arătat că prin unele forme de intervenţie, s-ar putea face unele lucruri ca pe viitor astfel de accidente să nu se mai producă.

„Haideţi să încercăm să finalizăm procedura de repatriere şi de sprijin pentru cei implicaţi şi să tragem ulterior concluzii. E foarte greu să spui ce poţi să faci pentru a evita un accident rutier, mai ale produs în străinătate, dar cu siguranţă prin forme de intervenţie s-ar putea face unele lucruri”, a spus Robert Cazanciuc.

PDL cere demisia lui Titus Corlățean

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a explicat luni, la Digi24, motivul pentru care autoritățile române au înființat atât de târziu celula de criză, după accidentul din Muntenegru, soldat cu 19 morți și peste 20 de răniți. Titus Corlățean a spus că polițiștii muntenegreni au crezut inițial că este vorba despre un autocar din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al poliției din Muntenegru l-a contrazis însă: „Am știut din start că sunt români”.

PDL cere demisia imediată a ministrului de Externe, Titus Corlăţean, pentru incompetenţă şi lipsa procedurilor la nivelul MAE în cazul accidentului din Muntenegru, a anunţat preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Vasile Blaga a spus, după şedinţa BPN al partidului, că transmite în numele PDL sincere condoleanţe familiilor care au avut victime în tragedia din Muntenegru şi că nu poate să nu remarce „noile dovezi de incompetenţă ale autorităţilor române, care au reacţionat extrem de târziu în această situaţie”.

Citiți și:

Ministrul Corlățean a întârziat la conferința de presă din Muntenegru. Acorda un interviu unei televiziuni din România

Accidentul din Muntenegru. Raed Arafat: „Majoritatea pacienților sunt transferabili”

Accidentul din Muntenegru. Lista completă a victimelor spitalizate

Accidentul din Muntenegru. Autoritățile verifică actele companiei de transport Gregory Tour

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri