Roboţelul pirotehnic şi demonstraţii cu câini de Ziua Poliției Române

Data publicării:
24 2003yiuapolitiei-56612

În complexul comercial pot fi vizitate până la ora 20.00 standurile expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie, folosită în activitatea Poliţiei, unde sunt prezentate dotările trupelor de intervenţie specială, precum şi celelalte echipamente din dotarea unităţilor de poliţie.

Tot aici este organizată o expoziţie de arme şi costume ale Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Totodată, cei prezenţi pot vedea, în parcarea complexului comercial, autospecialele, motocicletele şi triciclurile folosite de poliţiştii rutieri.

"Roboţelul pirotehnic", un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, dar şi laboratorul criminalistic mobil au fost, fără îndoială, atracţiile zilei. Cei interesaţi pot afla chiar de la cei care îl folosesc modul în care laboratorul mobil permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Nu lipsesc diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere, la care participă echipe mixte, formate din poliţist-conductor şi câine.

Ziua Poliţiei Române este sărbătorită în fiecare an, din 2003, pe 25 martie. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri