Român împuşcat mortal de polițişti în Anglia: „Voia să se întoarcă în România peste o lună”

Data actualizării: Data publicării:
Român împuşcat mortal de polițişti în Anglia
Român împuşcat mortal de polițişti în Anglia. Foto: Profimedia Images

Un român în vârstă de 35 de ani, care lucra în Marea Britanie, a murit într-un spital din Derby după ce a fost împușcat de polițiști, relatează The Guardian.

Incidentul a avut loc vineri, 7 octombrie. Ofițerii de poliție au fost chemați la ora 9:55, când mai mulți martori au semnalat prezența unui bărbat înarmat cu un cuțit în parcarea securizată a secției de poliție Ascot Drive din Derby.

Focurile de armă au fost trase la ora 10:03, după ce românul, cu un comportament agresiv, a refuzat să arunce cuțitul din mână. La locul incidentului a sosit un elicopter pentru a transporta victima la spital, dar din păcate, românul nu a supraviețuit.

Un martor la incident a declarat pentru Derbyshire Live că a auzit un ofițer strigând „aruncă cuțitul” înainte de a auzi cele trei împușcături.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost rănit de un singur glonț în abdomen. Polițiștii ar fi pornit focul după ce românul, care avea la el un cuțit și o pisică într-o geantă, a început să devină violent.

„Voia să se întoarcă în România peste o lună”

Poliția din Derbyshire a spus că rudele lui apropiate au fost informate, potrivit The Guardian. Cu toate acestea, sora bărbatului spune că a aflat despre moartea fratelui ei de la știri.

„Marius a greșit clar, nu a fost nevinovat. Am auzit că avea un cuțit asupra lui. Dar de ce să-l omoare? Am aflat doar de la știri mai târziu că avocatul său a spus că avea probleme de sănătate mintală”, a spus ea pentru Derbyshire Live.

„Ni s-a spus duminică după-amiază că a murit în urma unui accident legat de poliție. Nu știam prea multe despre asta. Dar apoi am căutat pe internet. Și apoi am aflat de la știri că a fost împușcat de poliție”, a mai adăugat femeia.

Potrivit acesteia, fratele ei s-a mutat în Anglia în urmă cu patru ani și a lucrat ca constructor, dar plănuia să revină în țară..

„Voia să se mute înapoi în România peste o lună. Am crezut că este fericit în Anglia, dar în ultimele luni a fost singur”, a povestit ea.

Femeia, mamă a doi copii și însărcinată cu al treilea copilaș, locuieşte în Florenţa, împreună cu mama sa.

„Mama mea nu poate vorbi cu adevărat despre asta, este foarte supărată. Știm acum că lui Marius i-a făcută autopsia, știm că a murit în urma unui foc tras în abdomen. Nu pot merge chiar eu în Anglia pentru că sunt însărcinată în opt luni și nu am voie. Vrem să repatriem cadavrul înapoi în România, asta este prioritatea noastră în acest moment. Știm că va fi nevoie de o sumă mare de bani. Am reușit să obținem un bilet de avion spre Anglia pentru fratele meu care locuiește în România. Va zbura acolo în Anglia pentru a identifica oficial cadavrul. Totul va începe luni, dar nu știm cât va dura”, a mai spus femeia.

Ea a spus că, probabil, familia va căuta să obțină consiliere juridică.

„Am încercat să luăm legătura cu Marius înainte de a muri. Am vorbit cu câțiva dintre prietenii lui care spuneau că este destul de singur. Mi-au spus că vrea să se întoarcă în România într-o lună și să călătorească. Nu și-a dorit o familie. Suntem cu toții foarte șocați. Am fi înțeles poate dacă ar fi fost un accident, dar în aceste circumstanțe pur și simplu nu putem găsi răspunsuri. Cred că totul este foarte incomod. Nu știm nici ce a fost în capul lui, să aibă un cuțit asupra sa, într-o parcare a unei secții de poliție. Polițiștii ne-au mai spus că avea asupra lui o geantă în care se afla o pisică”, a mai spus femeia.

„Totul s-a întâmplat prea repede. Chiar dacă a greșit. Totul s-a întâmplat prea repede”, a spus mama bărbatului.

 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri