Româncă stabilită în Franța: „Sora mea a fost rănită, dar putem să ne considerăm incredibil de norocoase”

Data publicării:
GettyImages-497084374

„Eu locuiesc în Franța de câțiva ani, ieri am avut prieteni în vizită, ne duceam spre restaurant, în timp ce eram în mașină, toate patru, am auzit zgomote, păreau artificii. Ne-am apropiat, în stânga, în raza noastră vizuală era un bărbat cu o pușcă enormă, când a auzit motorul mașinii, s-a întors, s-a uitat la noi, am văzut în privirea lui că vrea să tragă în noi. În secunda aia a deschis focul, eu m-am aplecat, eram la volan, am avut noroc că mașina e puternică și am plecat, a continuat să tragă în noi, din fericire în afară doar patru cinci impacturi de gloanțe, doar pe sora mea a lovit-o la cap, din fericire e bine, acum nu e nicio problemă, am avut un noroc extraordinar. Patru impacturi de gloanțe au intrat și au ieșit prin mașină. Putem să ne considerăm incredibil de norocoase”, a povestit Laura, pentru Digi24.

Ea a spus că Ambasada României în Franța le-a contactat deja, iar medicii francezi le-au oferit ajutor.

„Sora mea e OK, două gloanțe au ricoșat în scalp, nu au penetrat, erau resturi de glonț extrase de medici. Starea ei e foarte bună, va putea pleca acasă când se deschid frontierele”, a mai spus Laura.

Dimineață, ministrul român de Externe a declarat la Digi24 că în bilanțul provizoriu nu există români printre victime. Ulterior, MAE a confirmat că „un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată. Ministerul Afacerilor Externe depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români.”

„M-a sunat ambasada, sunt la curent, au informația. Noi suntem foarte susținuți de ambasadă, sunt oameni deosebiți, avem și autoritățile franceze care au avut grijă să fim OK”, a precizat Laura, în direct la Digi24.

Despre atacator, ea a spus că „era tânăr, era sud african, a început să tragă, nu mai erau trecători, n-am apucat să vedem, viteza a fost destul de mare.”

Față de atacurile din ianuarie de la revista Charlie Hebdo, Laura a spus că acum șocul este mult mai mare: „În ianuarie era un motiv, Charlie Hebdo au instigat, e foarte greu să înțelegem de ce au tras acum în tineri, într-un cartier populat unde lumea vineri seară se distrează, tineri care n-au făcut nimic, nu are sens ce s-a întâmplat.”

De asemenea, Sorin Cîmpeanu, premier interimar, a declarat astăzi că informațiile privind un al doilea român rănit în atacurile de aseară nu sunt confirmate. Ambasada României l-a contactat iar acesta a precizat că se află în siguranță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri