Români blocați pe șoselele din Bulgaria

Data publicării:
masini viscol captura

Autorităţile au ajuns la mai mulţi români blocaţi pe şoselele din Bulgaria, iar coloana de maşini din zona Dobrici-Balcic s-a pus în mişcare. Sunt șapte autoturisme şi două microbuze, escortate acum de poliţia bulgară.

masini viscol captura

Autorităţile din ţara vecină au intervenit abia după ce situaţia le-a fost semnalată de autorităţile de la Bucureşti. Premierul Sorin Grindeanu a cerut măsuri urgente pentru aducerea românilor în ţară.

Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie cazul cetăţenilor români afectaţi de condiţii meteorologice nefavorabile în Republica Bulgaria, anunță un comunicat al MAE.

Au fost efectuate, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile de la Sofia şi cele locale în vederea derulării acţiunilor necesare pentru deszăpezirea zonei şi transportarea în siguranţă a cetăţenilor afectaţi spre graniţa cu România. În urma acestor demersuri, autorităţile bulgare au asigurat un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, în prezent autoturisme şi autobuze cu cetăţeni români fiind însoţite pe acest traseu, până la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri