România a înghețat noaptea trecută! Au fost minus 34 de grade la Întorsura Buzăului

Data publicării:
ger iarna temperatura mediafax-2

Cea mai scăzută temperatură dinn această iarnă, minus 34 de grade Celsius, a fost înregistrată, joi dimineaţă, la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, în timp ce la Braşov au fost minus 33 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade Celsius.  

Din cauza gerului, au apărut întârzieri pe calea ferată. Potrivit reprezentanţilor CFR, 10% din numărul trenurilor vor fi afectate. Întârzierile pot ajunge şi la 100 de minute.

"Circulaţia trenurilor pe întreaga reţea feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivel naţional, garniturile pot ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 30 şi 60 de minute.

Menţionăm că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă din cauza cauza condiţiilor meteo, personalul feroviar verifică componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) în staţii şi în linie curentă, astfel încât să se intervină şi să se remedieze orice posibilă defecţiune tehnică.

Angajaţii companiilor feroviare sunt la dispoziţia călătorilor prin informarea permanentă despre circulaţia trenurilor aflate în grafic, precum şi prin intervenţia cu personal specializat, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, pe toate rutele de cale ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească." se arată într-un comunicat de presă trimis de CFR

Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR infrastructură: Traficul feroviar se desfășoară cu dificultate din cauza temperaturilor extrem de scăzute. În astfel de situații 10% din garnituri pot avea intârzieri. Acum 1% pot avea intârzieri, dar personalul feroviar a intervenit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri