România, prin ochii unui jurnalist american: Îţi rămâne în minte contrastul dintre vechi şi modern

Data publicării:
Piata Sfatului 1

Imaginile care i-au rămas în minte jurnalistului american sunt acelea ale unui colţ de lume în care vechiul şi modernul se îmbină perfect.

„Nu este deloc neobişnuit să întâlneşti, pe un drum de ţară, cel mai nou model de Mercedes alături de o căruţă trasă de cai, în timp ce, pe un câmp alăturat, un cioban se plimbă agale vorbind la un telefon mobil”, notează jurnalistul Joe Paisley pentru ziarul The Gazette din Colorado Springs.

Jurnalistul american încearcă să îşi convingă concetăţenii că România şi Transilvania înseamnă mai mult decât mitul lui Dracula.

„Când le spui oamenilor că pleci în vacanţă în Transilvania, aproape că vezi cum ochii li se umplu cu imaginile spectaculoase din romanul lui Bram Stoker, "Dracula". Aceste este, desigur, doar un roman. După zece zile petrecute acolo, îţi rămân în minte contrastul dintre nou şi modern şi modul în care acestea coexistă atât de bine”, mai scrie Joe Paisley.

Jurnalistul american s-a plimbat zece zile prin Transilvania, timp în care, a vizitat Sighişoara, Castelul Bran, Braşovul şi lacul vulcanic Sf. Ana. Un traseu suficient încât să simtă nevoia de a le împărtăşi compatrioţilor săi experienţa de neuitat din România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri