România se schimbă din interior | Exemplul familiei Farmache

Data actualizării: Data publicării:
tanarul farmache

tanarul farmache

Patriotismul şi dorinţa de a-ţi ajuta ţara se învaţă acasă şi se transmite din generaţie în generaţie. Dovada vie este familia de români Farmache. Seniorul a înfiinţat Bursa de Valori Bucureşti, juniorul a ajuns manager la o bancă de renume şi face parte, la 25 de ani, din echipa care intermediază listarea pe bursă a uneia dintre cele mai mari companii de stat: Electrica. Să nu o uităm pe doamna Farmache, care a pregătit generaţii întregi de oameni ce aduc acum bani şi faimă României. Merită să îi cunoaştem, pentru dăruirea cu care cred în viitorul ţării noastre.

„Îmi pasă mai puţin să dau ce-i mai bun din mine într-o ţară care nu este a mea”, explică Daniel Farmache, directorul pentru relația cu mediul de afaceri în LSRS.

„Am crezut cu tărie, şi Daniel ne moşteneşte din acest punct de vedere, că putem face foarte multe acasă. Este enorm de construit aici”, spune Ileana Farmache, mama lui Daniel.

La rândul său, Stere Farmache, tatăl lui Daniel, precizează că a făcut studii în Franța în urmă cu 22 de ani, dar s-a întors. „La vremea respectivă simţeam că am un potenţial pe care pot să-l utilizeze mai bine în România decât în Franţa”, arată Stere Farmache.

Este limpede acum de ce Daniel Farmache, tânărul de 25 de ani care lucrează în echipa care intermediază privatizarea Electrica, a studiat la cea mai bună universitate britanică specializată în finanţe şi pieţe de capital, dar s-a întors în România. Studiile din Anglia l-au ajutat enorm.

„Am avut şi norocul, ghinion pentru alţii, să studiez finanţele chiar în timpul crizei financiare. Învăţam cu ziarul Financial Times pe masă. Adică, de ce. Pur şi simplu discutam studii de caz care se întâmplaseră cu o zi în urmă. Aveam profesori care aveau prieteni în sistemul financiar care fie luau decizii importante la Banca Angliei, fie tocmai fuseseră daţi afară”, își amintește Daniel Farmache.

Cu toate că în Marea Britanie a lucrat într-o companie bancară de renume mondial, a hotărât să se întoarcă acasă. L-au adus înapoi oamenii pe care i-a lăsat acasă şi despre care spune că îl motivează să fie tot mai bun. Din poziţia de manager în relaţia cu clienţii într-o instituţie bancară de renume, Daniel Farmache este un personaj important în privatizarea a două mari companii de stat.

„În prezent lucrăm foarte intens la mandatul pentru privatizarea şi oferta publică iniţială pe Bursa de Valori Bucureşti a Electrica. Şi fac asta. Lucrez pe tranzacţii în premieră pentru România şi facem lucruri cu adevărat deosebite pentru ţara noastră şi-mi dau satisfacţie”, spune Daniel Farmache.

Pasiunea pentru România, cum o numeşte Daniel Farmache, a învăţat-o de la părinţii lui, pionieri în domenii care au dat aripi ţării noastre.

„După ce m-am întors din străinătate am început un proiect care se cheamă piaţa de capital, Bursa de Valori, şi practic am fost pionierul deschiderii acestei pieţe, pionierul deschiderii Bursei de Valori Bucureşti al cărui director general am fost de la înfiinţare pentru 14, 15 ani. Deci nu regret nicio clipă că m-am întors în România”, asigură Stere Farmache.

Părinţii tânărului care este membru al echipei consorțiului de privatizare  Electrica sunt mândri de fiul lor. Şi de toţi tinerii care culeg învăţătura din străinătate şi o aplică în România, pentru o ţară pe care toţi ne-o dorim prosperă.

„De copiii ăştia avem nevoie înapoi. Cu ei o să facem. Toate ţările care au evoluat, care au trecut de la ţări aşa-zise în curs de dezvoltare la stadii mai înalte, toate şi-au adus copiii înapoi acasă”, spune Ileana Farmache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri