România, țara mall-urilor

Data publicării:
oameni la mall-1

În Bucureşti, anul acesta vor începe lucrările la 3 noi centre comerciale.

Roxana Vântu, reporter Digi24 Bucureşti: „Oraşul cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor atrage în continuare noi investiţii. Pe terenul fostei fabrici Laromet vor fi construite un mall şi un ansamblu rezidenţial care va avea, în prima fază, 200 de apartamente.”

Alte două proiecte sunt în cartierul Titan şi în zona Obor. Primul a fost amânat din perioada crizei, însă proprietarii au acum planuri mari. Centrul comercial va putea deservi 1,5 milioane de locuitori ai Bucureştiului, care pot ajunge la mall în maximum 30 de minute, iar trei sferturi din spaţiile comerciale sunt deja închiriate. Acest mall va concura cu cel din zona Obor, care se va întinde pe 2,5 hectare, şi cu cel din zona Iancului. Pentru a atrage câţi mai mulţi clienţi, multe dintre noile mall-uri sunt aproape de două ori mai mari decât primele construite şi au mai multe cinematografe şi spaţii de distracţie.

Liviu Taloi, consultant: „E o nevoie acută a oamenilor de a merge împreună la cumpărături, mai mult decât nevoia de a cheltui banii pe ceva, este o nevoie de a vizita, aceasta este logica de comerţ.”

Cătălina Aldea, consultant retail: „ Rămâne plăcerea noastră a românilor de a veni în magazin, de a ne alege singuri produsele.”

Alte şapte mall-uri sunt în plan în oraşele mari din ţară. Cele mai multe, trei la număr, la Timişoara, acolo unde există deocamdată un singur centru comercial modern.

Vlad Ungar reporter Digi24 Timișoara: „Cel mai mare dezvoltator de centre comerciale de la noi va investi 82 de milioane de euro în proiectul unui mall în Timișoara. Centrul comercial va avea aproape 80 de mii de metri pătrați pentru spații comerciale și este construit pe terenul fostei fabrici Dermatina. ”

Tot în Timişoara, aceiaşi proprietari promit să ridice alte două mall-uri, a căror construcţie va începe anul acesta. Unul dintre ele include şi o clădire de birouri. Alte centre comerciale sunt în plan la Braşov şi Piatra Neamţ.

În total, 80 de retaileri noi au inaugurat 170 de magazine în România, iar ţara noastră se află pe locul 22 din 67 în funcţie de interesul investitorilor de a deschide noi unităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri