România trebuie să dea înapoi Uniunii Europene aproape 700 de milioane de euro

Data publicării:
steag UE ec-3.europa.eu

Această sumă de 700 de milioane va fi dată înapoi din bugetul de stat. Plățile vor fi eșalonate până în 2016, însă anul acesta trebuie făcută o plată substanțială, de cel puțin 100 de milioane de euro.

Prim-ministrul Victor Ponta spunea că, chiar dacă nu este vina Guvernului pentru aceste corecții financiare care s-au aplicat programelor europene, banii trebuie plătiți.

Cele 700 de milioane de euro vor fi returnate din bugetul de stat, asta pentru că, mai spunea premierul, nu poate lăsa unitățile administrativ-teritoriale să facă această cheltuială din buget pentru și că așa nu au bani.

Vinovații sunt autoritățile de management din ministerele care au derulat aceste programe europene. Cele cinci programe pe care România le-a avut presuspendate sunt Pos-Mediu, de resurse umane, de competitivitate economică, regional și Pos-Transporturi, așadar, autoritățile de management care au gestionat dosare și au dat avizele favorabile pentru programele care au fost derulate în teritoriu se fac vinovate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri