Românii cheltuiesc 22 de milioane de euro pe distracția de Revelion

Data publicării:
2812revelion 20preturi-41012

Aproximativ 250.000 de români şi-au propus să petreacă revelionul în alte localităţi faţă de cele în care locuiesc. Dintre aceştia, numai 42% şi-au cumpărat cu chitanţă, vacanţele în hotelurile şi pensiunile din România sau din străinătate.

„Peste 97.000 de turişti vor petrece Revelionul în altă parte decât acasă în România. La care se mai adaugă în jur de 8.000 de turişti care vor pleca din ţară. Cei care petrec Revelionul în România vor cheltui aproape 82 de milioane de lei, iar cei care pleacă din ţară vor cheltui aproape 3,2 milioane de euro”, informează Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Potrivit specialilştilor, alţi aproximativ 150.000 români merg la rude de revelion sau în restaurante şi nu se cazează în unităţi hoteliere, iar alţi 10.000 caută gazde sau pensiuni care nu sunt înscrise în circuitul turistic.

„Ca întotdeauna, preferată este Valea Prahovei, zona Bran Moeciu, zona Sibiului, nordul Moldovei, Maramureşul. Acesta sunt şi vor fi întotdeauna destinaţiile de top în România”, mai spune Dragoș Răducan.

Potrivit estimărilor, 500 de români vor trece în noul an pe litoral şi 300 în Delta Dunării.

Cei mai mulţi români au rezervat vacanţe de revelion în Austria, Grecia, Turcia, Bulgaria şi Egipt. Pe de altă parte, aproximativ 3.000-4.000 de străini au ales să îşi petreacă Revelionul în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri