Românii de peste hotare sărbătoresc Crăciunul cu mâncăruri tradiționale

Data publicării:
romani-peste-hotare

Gheorghe Vrânceanu are un nepot care lucrează de cinci ani în Italia, iar anul acesta nu poate veni în ţară pentru că abia i-a născut soţia. Însă rudele au grijă ca de sărbători să aibă şi bucate tradiţionale.

Gheorghe Vrânceanu: I-am pus de toate, i-am pus şi un peşte afumat că lui îi place foarte mult, i-am pus afumături, i-am pus o ţuică, un pahar de vin acolo să aibă să simtă şi el că e Crăciunul cum să nu se bucure, care nu se bucură când primeşte ceva?

Cătălina Vrânceanu: Pachetul exact în Ajunul Crăciunul îl primeşte, exact când trebuie să aibă de toate pe masă dorim să le mănânce sănătoşi, şi le dorim un Crăciun fericit, An Nou cu bine şi sănătate.

Pachetele care pleacă spre străinătate sunt din ce în ce mai multe. Tot mai puţini români se întorc în ţară de sărbători. Aproape 700 de mașini cu români care lucrează în Italia au intrat în țară în ultimele două zile prin punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier 1, iar numărul este în creștere. Poliția de Frontieră consideră că vârful de trafic va fi atins în zilele de 23 și 24 decembrie.

Mai exact, traficul prin punctul de trecere al frontierei a fost doar cu 10% mai mare decât într-un sfârşit de săptămână obişnuit.

Am primit liber două săptămâni pentru sărbătorile de iarnă, după aceea trebuie să mă întorc.

Poliţia de frontieră a luat măsuri pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii bune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri