Românii din Italia se întorc și ei în coloane. Grupul se va reuni pe autostrăzi cu ceilalți români din Diaspora

Data publicării:
foto romani
Foto: Facebook/Diaspora Europeana

După ce marți grupuri mari de români din Marea Britanie s-au adunat în coloane pentru a se întoarce în țară pentru protestul Diasporei, programat pentru vineri, și românii din Italia au pornit la drum, cu steagul românesc fluturând pe automobile.

foto romani
Foto: Facebook/Diaspora Europeana

Coloana de români din Italia se va uni cu ceilalți cetățeni din Diaspora care se întorc în țară. La vamă sunt așteptate din nou cozi, după ce în weekend Vama Nădlac a fost tranzitată de peste 120.000 de români, iar coloanele formate s-au întins pe 10 kilometri.

romani
Foto: Facebook/Diaspora Europeana

"Cu fiecare km mai aproape și mai mulți, vă așteptăm pe toți să vă alăturați nouă, să încercăm să facem o schimbare în viitorul nostru al tuturor. Deja ne simțim în România", a scris ieri pe Facebook Mario Mocan, un roman stabilit în Londra.

romani
Foto: Facebook/Diaspora Europeana

„Bună dimineața! Noi suntem în Austria. Protestul de pe 10/11 august, de la București, merge înainte, nu credeți toate bazaconiile. Nu intrăm 1.000 de mașini, ca să ne poată bloca, sunt coloane grupate de 10/15 mașini care intră la intervale diferite”, a scris un alt român.

Și din Bruxelles au plecat spre România mai mulți români. 

romani
Foto: Facebook/Diaspora Europeana

Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în weekend, majoritatea fiind înregistrate la intrarea în ţară, unde coloanele de maşini de pe autostrada pan-europeană au ajuns la zece kilometri. Cele mai multe dintre persoanele care au venit în România sunt muncitori români stabiliţi în ţări europene, care afirmă că s-au întors acasă fie pentru a petrece vacanţa, fie pentru protestul anunţat de românii din diaspora în 10 august, în Piaţa Victoriei.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri