Românii reveniți din Turcia povestesc coșmarul prin care au trecut

Data publicării:
aeroport concordia

Nu am părăsit aeroportul. În momentul în care am ajuns a trebuit să rămânem blocați acolo. Haosul de afară se auzea până în interior. A fost îngrozitor, s-au auzit focuri de armă și în momentul acela am crezut că vin peste noi, pentru că nimeni nu ne spunea absolut nimic. Toată lumea s-a ascuns, și la check-in, și la securitate...Au lăsat oamenii să intre, efectiv fără niciun control”, a povestit o tânără.

Mulţi dintre cei 130 de români reveniţi în ţară cu o cursă TAROM au aşteptat chiar şi 20 de ore îmbarcarea pe aeroportul Ataturk, din Istanbul.

Era ceva de nedescris, haos total, e greu de imaginat. Au început să survoleze avioane supersonice care produceau un sunet groaznic”, a povestit un pasager.

Printre pasageri au fost şi fotbaliştii de la Concordia Chiajna, aflaţi în cantonament în Turcia, în momentul tentativei de lovitură de stat.

„A fost o noapte agitată, se auzeau multe focuri de armă, n-am putut să ne odihnim. A fost o noapte albă, evenimentele au fost destul de înfricoșătoare și am avut și puțin noroc că ne-a cuprins focul evenimentelor în hotel”, a spus Marius Pena.

„Ne-a prins în hotel, n-am dormit toată noaptea, s-au auzit arme, explozii, MIG-uri, ceva ce nu vreau să mai trăiesc. Pe străzi, mașini abandonate, lumea fugea, țipa, ceva foarte urât. Ceea ce am văzut noi acolo doar în filme vezi”, a povestit Ștefan Bărboianu.

Pe aeroportul din Istanbul au fost blocaţi şi cinci elevi din România, care ar fi trebuit să ajungă în Vietnam, la olimpiada internaţională de biologie. Doar că zborurile spre această destinaţie au fost anulate.

„Ei au avut bilete prin Dubai și soluția a fost să se schimbe biletele prin Turcia, fără să se gândească la copii, la situația din Turcia. Asta se întâmplă întotdeauna, se acceptă varianta mai ieftină”, spune mama unuia dintre elevi.

„Cu copiii am vorbit din jumătate în jumătate de oră, cu doamnele profesoare la fel, ele ne-au asigurat că copiii sunt în siguranță”, a declarat un alt părinte.

În Turcia sunt în acest moment în jur de zece mii de turişti români. Un alt transport special aerian de la Istanbul urma să sosească în această noapte.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri