Românul care riscă pedeapsa capitală în SUA a fost denunțat de mama sa

Data publicării:
camil matase

Actualizare 21:05 Camil Mătase a fost arestat preventiv, printr-o decizie luată joi seară de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).


După asasinat, a fugit din America în România şi a fost prins de poliţişti în timp ce se plimba prin Moldova. Anchetatorii de peste Ocean cer extrădarea românului, iar dacă asta se va întâmpla, omul are condamnarea la moarte semnată. Locuieşte în Texas, stat care aplică şi acum pedeapsa capitală.

Agenţii FBI îl vor pe Camil Mătase în America, să fie audiat ca suspect principal în dubla crimă. Bărbatul în vârstă de 48 de ani fost găsit de poliţişti în restaurantul unei pensiuni din Vrancea. Iniţial, s-a prezentat ca un turist care venise să se relaxeze. Anchetatorii ştiau însă adevărul teribil.

Mama inculpatului a sesizat Parchetul cu privire la faptul că fiul său a revenit în ţară în perioada 14-15 noiembrie, împrejurare în care a relatat că acesta şi-a ucis prin împuşcare soţia şi unul dintre fii”, a declarat Simona Frolu, procuror Parchetul General.

La audieri, românul stabilit în America şi-a recunoscut vina. A oferit şi explicaţia pentru care şi-a executat soţia şi fiul. Era gelos. După fuga din Texas, grozăvia a fost descoperită de cel de-al doilea fiu al lui.

Este ireal. Nu voi mai avea cum să mai vorbesc cu mama mea sau cu fratele meu”, a mărturisit Teo Mătase, fiul suspectului.

Apropiaţii familiei Mătase sunt îngroziţi la gândul că ani de zile au trăit lângă un bărbat cu instincte criminale.

Este de necrezut să afli că aşa ceva se poate întâmpla atât de aproape de casă. Este înfricoşător”, a spus Ben Abrams, vecin.

Statele Unite ale Americii au cerut oficial extrădarea romînului bănuit de dublă crimă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri