Roșia Montană, comisia muncii în zadar

Data publicării:
RosiaMontana5115109-Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-5

Primul semn de întrebare îl ridică chiar respingerea acestui proiect de lege, din moment ce PSD și PNL au fost tot timpul în dezacord în această comisie.

Al doilea semn de întrebare este ridicat chiar de premierul Victor Ponta, care, atunci când cerea aprobarea acestui proiect de lege în Parlament, vorbea despre despăgubirile în valoare de 2 miliarde de euro pe care Roșia Montană Gold Corporation le-ar putea cere statului român. În prezent, nici prim-ministrul, nici investitorul, nu mai discută despre aceste despăgubiri.

Un alt semn de întrebare reprezintă faptul că acest proiect va rămâne în dezbatere și prin urmare va avea un parcurs clasic oricărei legi, deci va fi o dezbatere inutilă dacă decizia conducerii USL va fi respectată, dar va fi un alibi al Executivului pentru faptul că nu a dorit să-și asume de la începutul aprobării acestei legi.

Din punct de vedere politic, această decizie face pace în USL, iar din punct de vedere economic investitorii apreciază că această comisie spune în concluzia raportului că e nevoie de o lege cadru, iar investitorul susține că în această lege cadru investiția ar putea demara chiar la începutul anului viitor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri