Rusia a reluat livrările de gaze naturale către România la volumul normal

Data publicării:
conducte gaze - mfax-1

Ieri, ruşii au oprit de la livrare 5% din cât trebuia să ajungă în România, adică 10.000 de metri cubi de gaze.

Cantitatea este nesemnificativă, dacă ne gândim că producţia internă din această perioadă se ridică la 31 de milioane de metri cubi pe zi.

Guvernanţii au anunţat încă de ieri că nu sunt motive de îngrijorare pentru că avem suficiente rezerve în depozite, care să ne ajungă timp de câteva săptămâni.

În plus, Romgaz a produs mai mult decât era programat.

Ministrul delegat pentru Energie a oferit, vineri, o poziție clară privind reducerea cu 5% a volumului de gaze livrat României de către Rusia.

Răzvan Nicolescu a declarat că aceste scăderi sunt „absolut nesemnificative” și că populația României nu va fi afectată în această iarnă, „indiferent de evoluțiile care vor avea loc în regiune”.

De asemenea, oficialul român a precizat că volumul de gaze livrat de Rusia va fi mai mic și în următoarele două zile.

Răzvan Nicolescu a declarat în urma întâlnirii cu reprezentanții companiilor Petrom, Transgaz și Romgaz că „nu există niciun risc ca populația României să fie afectată de vreo întrerupere în furnizarea cu gaz natural pe perioada de iarnă, indiferent de evoluțiile care vor avea loc în regiune”, dar și că „nu se impune să luăm nicio măsură suplimentară celor pe care România le-a laut deja în ultimele luni pentru a preîntâmpina apariția unei probleme în aprovizionarea cu gaz natural a populației în lunile de iarnă”.

Vom face doar un singur lucru, pe care deja l-am făcut verbal, pe care suntem obligați să-l facem și anume să informăm Comisia Europeană în legătură cu situația apărută astăzi. Am informat verbal, vom informa și în scris”, a menționat ministrul delegat pentru Energie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri