RUSIA. Proteste faţă de legea care interzice americanilor să adopte copii ruşi

Data publicării:
13 2001rusiaproteste-43568

Protestul din Moscova s-a desfăşurat sub denumirea de „Marşul împotriva ticăloşilor”. Zecile de mii de ruşi care au participat la manifestaţie spun că e o ruşine ca destinele a mii de copii să fie sacrificate din cauza unor răfuieli politice între Kremlin şi Casa Albă.

„Aprobarea legii care limitează adopţia copiilor orfani şi a copiilor invalizi de către cetăţeni străini, iar în acest caz de către cetăţeni americani, este o ruşine, o ticăloşie”, spune Serghei Udalţov, lider al opoziţiei.

Opoziţia crede că legea antiadopţie e o replică dată de Vladimir Putin preşedintelui american Barack Obama, care a adoptat o lege prin care se interzice intrarea în Statele Unite a mai multor cetăţeni ruşi vinovaţi de încălcări ale drepturilor omului.

„Nu sunt de acord cu legea. Cred că autorităţile se află acum într-o stare de isterie, au luat-o razna. Nu mai înţeleg ce să facă cu ţara, pentru ţară, pentru popor”, susţine Ghenadie Gudkov, lider al opoziţiei.

„Cred că legea adoptată de către Duma de Stat este o ruşine pentru parlamentul şi statul rus”, îl completează un alt lider, Ilia Ponomariov.

Proteste de o mai mică amploare au avut loc şi în Sankt Petersburg şi în alte oraşe. Legea antiadopţie aprobată de autorităţile ruse a intrat în vigoare pe data de întâi ianuarie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri