Russia Today: „Președintele român Trojan Basesku” a asistat la ceremonia de la Deveselu

Data publicării:
traian bun 1

 

 „Președintele român Trojan Basesku și subsecretarul american pentru politici din Departamentul Apărării, James Miller, au asistat, luni, la ceremonia de inaugurare pentru sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore, la baza militară de la Deveselu, în sudul României”, notează sursa citată.

La începutul acestei luni, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, îl numea pe președintele României „Calul Traian”.

Calul Traian a pregătit pentru Republica Moldova două etape. Inițial, integrarea în UE, pentru ca mai apoi să fie anexată de România”, a declarat Dmitri Rogozin.

Demnitarul rus a spus de mai multe ori că România are această intenția ascunsă și că folosește Uniunea Europeană ca pe un fel de paravan.

Președintele Traian Băsescu, prezent la Deveselu, a vorbit, azi, despre importanța începerii lucrărilor la scutul american antirachetă.

Pentru noi, pentru români, evenimentul poate are o semnificație mai adâncă, iar această semnificație este integrarea României în sistemele și structurile NATO. România intră în clubul statelor membre NATO care vor asigura una din cele mai performante soluții de protejare a cetățenilor europeni și americani împotriva amenințării reale pe care o reprezintă atacul cu rachete balistice”, a declarat șeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri