Sari la conținut

Rută aeriană directă Iași-Munchen, din octombrie

Începând din toamnă, de la Iași se va putea călători direct la Munchen, o destinație așteptată și solicitată de mediul de afaceri ieșean de foarte mult timp, se precizează pe site-ul Aeroportului din Iași.

Zborurile vor avea următorul program

Duminică:
RO 313/ Iași – Munchen, plecare din Iași la orele 14:40/ sosire la Munchen la orele 16:05
RO 314/ Munchen – Iași, plecare din Munchen la orele 16:50/ sosire la Iași la orele 20:00
Joi:
RO 313/ Iași – Munchen, plecare din Iași la ora 07:00/ sosire la Munchen la ora 08:25
RO 314/ Munchen – Iași, plecare din Munchen la ora 09:10/ sosire la Iași la orele 12:20

„După mai bine de doi ani de frământări, de preocupări, de calcule, de proiecții ale viitorului, suntem în fața celei mai concrete perspective de dezvoltare economică și socială a Iașiului. În acești doi ani am avut nenumărate discuții cu mulți dintre reprezentanții mediului de afaceri ieșean. Am avut solicitări clare de a deschide această rută. Munchen este destinația ce va face posibilă dezvoltarea mediului de afaceri ieșean și, implicit, va aduce bunăstarea comunității noastre. Munchen devine și o rută de portofoliu premium a aeroportului nostru”, a declarat Marius Bodea, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Iași.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu, a subliniat importanța deschiderii unui pod aerian între Iași și Munchen pentru mediul de afaceri.

„Apreciem implicarea conducerii aeroportului și personal a domnului Bodea în promovarea și atragerea segmentului business, în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, în atragerea operatorilor aerieni și în promovarea Aeroportului Iași, care este cel mai important aeroport regional din aceasta parte a Europei”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie din Iași.

La rândul său, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, Radu Merica, și-a exprimat bucuria pentru deschiderea acestei rute externe directe de la Iași. În acest sens, el a afirmat că„este o realizare care va deschide multe oportunități pentru regiune, mai ales dacă întreaga comunitate pune umărul la promovarea tuturor rutelor de la Aeroportul Iași”.

La Aeroportul Iași operează în prezent patru companii aeriene: TAROM, Austrian Airlines, Wizz Air și Blue Air.