Sari la conținut

S-a dat startul la controalele ANPC pe litoral. Unde puteți sesiza nereguli

„Au fost instrumentate câteva situații particulare. La un complex hotelier în Olimp-Neptun unde s-au descoperit nereguli vizavi de partea de etichetare a produselor alimentare, de depozitare și în colab cu DSP și DSP Constanța și au fost oprite temporar de la comercializare câteva sute de kilograme de produse și activitatea a fost oprită pentru 72 de ore, termen la care ar fi urmat să se pună la punct cu problemele constatate”, a spus președintele ANPC, Bogdan Pandelică. 

De asemenea, ANPC a deschis, la Mamaia „Comandamentul Litoral 2016", care are scopul de a preveni și combate „practicile care dăunează vieții și sănătății consumatorilor, dar și a celor care afectează interesele economice ale acestora”.

Comandamentul va funcționa în perioada 15 iunie-15 septembrie, perioadă în care se vor desfășura acțiuni de control, de preluare și cercetare a reclamațiilor, acțiuni de informare și educare a consumatorilor, precum și consiliere gratuită a operatorilor economici pentru aplicarea corectă a legislației din domeniu.

Turiștii pot face reclamații sau sesizări în Mamaia (pentru stațiunile Mamaia și Năvodari), Neptun (pentru stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 mai și Vama Veche) și Costinești (pentru stațiunile Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla și 23 august). 

În acest weekend, pe litoral au fost 35.000 de turiști. Circa 15.000 încă se mai găsesc pe litoral în acest moment.

Weekend-ul a fost unul de vară autentic pe litoral. Au fost peste 30 de grade Celsius în aer, iar apa a fost numai bună pentru o baie.

Cea mai aglomerată stațiune a fost Mamaia, în timp ce familiștii au mers în sudul litoralului și în zonele de camping.

Turiștii au profitat în acest weekend și de prețuri mai scăzute, mai ales că de weekend-ul viitor acestea vor crește.

În aceste zile, în stațiunea Mamaia tarifele pentru o noapte de cazare și mic dejun au pornit de la 180 de lei la un hotel de două stele și au ajuns la 500-600 de lei la un hotel de cinci stele.

În sudul litoralului prețurile au început de la 140 de lei/noapte/mic dejun la un hotel de două stele, la 515 lei la un hotel de cinci stele.