S-a închis la Poliţie! Realitatea care o contrazice pe ministrul Carmen Dan

Data actualizării: Data publicării:
politie

În judeţul în care poliţiştii sunt chemaţi zilnic să aplaneze, în medie, cel puţin 7 conflicte, posturile de poliţie se închid după ora 16.00 iar mascaţii - cei antrenaţi special pentru a face faţă situaţiilor delicate - nu se află nici ei non-stop la datorie! În Teleorman sunt prea mulţi angajaţi lipsă. În mediu rural, cu greu găseşti un poliţist după ora 16. Carmen Dan dă asigurări că una ca asta nu se întâmplă în ministerul pe care îl conduce. Noul şef al Poliţiei o susţine. Pe teren, lucrurile stau, însă, altfel.

Carmen Dan - ministrul Afacerilor Interne: „Nu există nicio situatie aşa cum nici nu a existat vreo situaţie în care vreun sediu de poliţie să se fi închis la ora 16. Vă asigur de lucrul acesta!”

Ministrul de Interne pare să nu ştie că realitatea o contrazice. Mai ales în afara oraşelor, unde la poliţie se închide mai repede decât la magazinul sătesc. După ora 16 nu mai găseşti pe nimeni. De exemplu în Teleorman...

Este chiar ora 18.00 şi dacă ai o problemă în Siliştea Gumeşti şi vrei să ajungi la postul de poliţie, vei găsi uşa închisă.

Efectiv a fost pus lacătul pe uşă.

Localnicii ştiu că există doi poliţisti în satul lor şi că nu au colegi care să preia tura pentru un program permanent.

La 10 kilometri distanţă, în altă localitate, 2.000 de oameni s-au împăcat cu ideea că poliţistul îi păzeşte doar opt ore pe zi. Seara este greu să găseşti şi sediul, darămite pe cineva în el.

Iar asta se întâmplă în localitatea unde numărul infracţiunilor a crescut de trei ori în ultimul an, conform datelor pe care le are Poliţia judeţului Teleorman.

Lipsa de poliţişti se simte nu doar la posturile din comune. În Teleorman au existat anul trecut aproape trei mii de conflicte la care a fost nevoie de intervenţia trupelor speciale. În multe cazuri ofiţerii au ajuns cu întârziere.

Un ofiţer de la Serviciul de Acţiuni Speciale Teleorman a declarat pentru Digi24, sub protecţia anonimatului că nu are destui colegi şi pentru tura a treia. De la miezul nopţii până la opt dimineaţa... „se asigură intervenţia de la domiciliu. În zilele de weekend se lucrează de la ora 10 dimineaţa la ora 22 seara. Se ajunge şi după o oră oră şi jumătate la evenimentele solicitate. Au fost persoane vătămate, lucru care se putea evita prin simpla noastră intervenţie în timp util dacă eram la serviciu în momentul respectiv”.

Inspectoratul de Poliţie Teleorman susţine însă că nu au existat întârzieri la intervenţii din cauza lipsei de personal. Oricum, probleme identice sunt în multe judeţe.

În Dolj, un criminalist asigură permanenţa în 14 localităţi. Până acum nu s-a plâns, în ciuda greutăţilor, pentru că îi place meseria. De luna aceasta, însă, va fi plătit mai prost, pentru că statul i-a tăiat un spor luna.

Polițist criminalist: „Diferenţa e faţă de luna trecută e de 650 de lei. De când sunt criminalist la această unitate de poliţie mi-am confecţionat trusa de criminalist singur, aparatul mi l-am cumpărat în regim propriu”.

Vestea că posturile se închid după orarul unei uzine nu a ajuns nici la urechile noului şef al Poliţiei. Este sigur că realitatea este departe de adevăr.

Cătălin Ioniţă, şeful Poliţiei Române, întrebat dacă sunt posturi de poliţie care se închid după ora 16: „Nu, nu există. Şi nu va exista acest lucru”.

Ministerul de Interne are acum 20.000 de poliţişti în minus. Jumătate dintre ei s-au retras în ultimii doi ani, după ce statul a modificat legea pensiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...