S.Oprescu: În zona Parcul Operei se reface Clubul de Tenis Bucureşti, nu s-au defrişat copaci

Data publicării:
sorin oprescu mediafax-1

Edilul Capitalei a precizat că municipalitatea a autorizat lucrările de refacere a Clubului de Tenis Bucureşti, cunoscut ca baza Doherty.

„Nu s-au defirșat. Autorizația dată de Primăria Municipiului Bucureşti este de refacere a Clubului de Tenis Bucureşti, respectiv igienizarea zonelor respective şi de curăţire a tufişurilor pentru refacerea acelui club de tenis al Bucureştiului care a funcţionat odată acolo”, a spus Sorin Oprescu, arătând că locul este „perfect” pentru că se află la „intersecţia în care studenţii vin din campusurile lor”.

Primarul Capitalei a precizat că a discutat cu Ion Ţiriac înainte de începerea lucrărilor, astfel încât să nu fie „carnagiu cu pomi acolo”.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a susținut astăzi, într-un comunicat de presă, că o treime din Parcul Operei, respectiv 1,6 hectare de spaţiu verde, a fost defrişat de Federaţia Română de Tenis.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, defrişarea se realizează pentru un proiect care prevede construirea unui hotel, a unei săli de sport şi a mai multor terenuri de tenis.

Baza sportivă de tenis din strada Ştirbei Vodă a fost construită la mijlocul anilor 1920, fiind denumită „Doherty”, după numele celebrilor fraţi tenismeni englezi Laurie şi Reggie. Iniţial, baza sportivă avea în compunere cinci terenuri, în anii 1960 fiind demolate pentru a fi reconstruite alte două terenuri, înteaga bază fiind redenumită „Centrul de antrenament 2”, iar apoi „Şcoala sportivă de tenis 2”. În anul 1989 clubul a fost desfiinţat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri