Salarii compensatorii impozitate cu 85%

Data publicării:
euro mediafax-14

Discuţiile cu privire la compensaţiile uriaşe pe care le vor primi aceştia vin după ce Guvernul a decis limitarea lefurilor directorilor din companiile de stat la şase salarii medii pe ramură. 

Foştii membri ai comisiilor de supraveghere a asigurărilor şi pieţei de capital ar putea primi până la 19 salarii drept plăţi compensatorii. Şi asta pentru că înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară le-a scurtat mandatele. Fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor, ar urma să primească compensaţii de 760.000 de euro, iar Carmen Negoiţă, fostul preşedinte al Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, ar trebui să încaseze 162.000 de euro. 

Premierul Victor Ponta consideră însă că nivelul compensaţiilor este mult prea mare și dorește taxarea lor cu 85 %.

Săptămâna trecută, Executivul a limitat și lefurile directorilor generali din companiile de stat la şase salarii medii pe ramură, după ce aceştia și-au propus salarii de până la 17.500 de euro pe lună. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, consideră însă că, în unele cazuri, salariile de mii de euro sunt justificate.

„Directorul de la CFR Marfă, de când a venit, a reuşit să aducă contracte de 90 milioane de lei, în trei luni. Pentru un astfel de om, comparându-l cu cel de dinainte, care în decurs de patru ani nu a reuşit să aducă măcar un contract pentru CFR, eu consider că salariul de 9.000 de euro este corect”, a spus Fenechiu.

Această părere nu este împărtăşită şi de şeful Guvernului.

Cel mai mare salariu în companiile de stat îl are directorul TAROM, care primeşte peste 16.000 de euro pe lună. Este urmat de Directorul Companiei Naţionale de Căi Ferate, cu un salariu lunar de 14.500 de euro, și de şeful Poştei Române, care câştigă aproape 13.000 de euro pe lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri