Salvamont bate obrazul Jandarmeriei Vrancea: Jenantă atitudine, domnilor! Puteați să ne aduceți mulțumiri, v-am salvat și drona

Data publicării:
oameni ramasi izolati pe o insulita in mijlocul puhoaielor
12 muncitori din Nereju, Vrancea, au fost surprinși de o viitură pe râul Zăbala și au rămas izolați pe o insuliță în mijlocul apelor, fiind salvați după 20 de ore printr-un sistem de tip tiroliană Foto: captură video

Salvamontiștii sunt supărați pe jandarmii din Vrancea că și-au arogat toate meritele operațiunii de salvare a 12 persoane rămase blocate într-un vagon-remorcă în mijlocul puhoaielor, în localitatea Nereju. Cele 12 persoane, între care un minor și trei femei, au fost salvate sâmbătă, după 20 de ore, printr-un sistem tip tiroliană. 

După dificila operațiune, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei a dat publicității imagini surprinse dintr-o dronă cu locul în care au fost izolate cele 12 persoane, iar filmarea arată o perspectivă amenințătoare a puhoaielor în mijlocul cărora rămăseseră izolați oamenii și pericolul pe lângă aceștia care au trecut. Inspectoratul Județean de Jandarmerie a postat imaginile pe Facebook cu următorul comentariu:  „Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”.

„Postare jenantă a Jandarmeriei Vrancea, care se laudă cu acțiunea de salvare, făcută de Salvamont, fără să nominalizeze acest fapt”, a comentat luni seara, tot pe Facebook, Salvamont România.

„SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitură, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliană. Dar, așa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit!” - este comentariul sarcastic al salvamontiștilor.

În plus, aceștia susțin că tot ei au salvat din apă și drona cu care jandarmii au filmat imaginile postate, după ce aparatul ar fi fost manevrat greșit. „Și puteați să ne aduceți și mulțumiri că vi-am (sic! -n.r.) salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional, încât ați dat cu ea în apă, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm, nu mai aveați cu ce imagini să vă lăudați abilitățile de cameramani”, se încheie ironic mesajul postat de Salvamont România.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri