Sancţiuni după imaginile cu ambulanţa transportând un brad

Data publicării:
brad ambulanta

Un tehnician auto al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare, care a permis transportarea unui brad cu o ambulanță, a fost sancționat prin reducerea salariului cu 15% timp de trei luni, decizia fiind luată în urma anchetei și a notelor administrative, au informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, reprezentanți ai instituției.

brad ambulanta

"Menționăm faptul că autospeciala SM 39 AMB este o ambulanță de tip A1-A2, care conform Ord MS nr. 1092/2006 are o dotare minima și nu dispune de medicație, utilizată pentru transportul pacienților care nu necesită îngrijiri pe timpul transportului (dializă, externare) spre deosebire de ambulanțele de tio C2 și B1-B2 cu care se asigură asistența medicală de urgență. Este de menționat faptul că solicitările la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 au fost onorate de același număr de echipaje obișnuit ca în fiecare tură de lucru, iar pacienții care au solicitat ambulanța nu au avut de suferit datorită acestui eveniment nedorit", conform comunicatului SJA.

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare a dispus marți efectuarea unei anchete interne, după ce un medic stomatolog a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu o ambulanță transportând brazi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri