Şantier în Mamaia. Primăria va plăti 65 de milioane de lei pentru modernizarea staţiunii 

Data publicării:
mamaia

Deja au fost scoase pietrele şi asfaltul vechi, iar parcările vor fi reamenajate pentru ca turiştii să aibă în plus peste 400 de locuri unde să-şi lase maşinile în siguranţă.

Promenada din Mamaia se află într-un amplu proces de reamenajare, peste 11 milioane de euro vor fi investiţi în lărgirea acesteia, astfel încât, la vară, celebrele care alegorice să poată defila în voie, pe faleză.

Şi centrul staţiunii va fi complet modernizat. În această zonă, pavelele vechi vor fi înlocuite cu unele din granit.

Totodată, plajele vor fi curăţate.

65 de milioane de lei va plăti Primăria Constanţa pentru schimbarea la faţă a staţiunii Mamaia. Puţin peste 42 de milioane sunt bani europeni, aproape 10 milioane de lei provin de la Guvern, iar restul reprezintă contribuţia administraţiei locale.

În paralel, şi Vama Veche se pregăteşte să primească turiştii de 1 Mai. Zece mii de tineri au rezervat deja pensiunile şi hotelurile. Cine a rămas pe dinafară poate campa pe plajă pentru zece lei pe noapte. O cameră de 2 stele a fost închiriată cu 180 de lei, în timp ce una de 4 stele a costat 350 de lei pe noapte.

Spre deosebire de Vama Veche sau Mamaia unde nu se mai găseşte o cameră liberă, în celelalte stațiuni din sudul litoralului cel mult două hoteluri vor fi deschise la startul oficial al sezonului estival.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri