Săptămâna sub lupă. SRI culege informații despre organizațiile care instigă la xenofobie

Data publicării:
19012013 20otulescu 20china-44640

Invitații jurnalistului Tudor Otulescu, în emisiunea „Săptămâna sub lupă”, au comentat anunțul, cât și acuzațiile de instigare la xenofobie.

„Pentru aceste tipuri de organizații, SRI culege informații și le ține sub observare. Atât timp cât faptele lor nu intră sub incidența unei legi, nu ai ce să le faci. În momentul în care există ceva care să excedeze cadrul ilegal, se sesizează Parchetul”, a declarat Adrian Baciu, specialist în securitate.

Acesta a mai afirmat că, în ciuda comportamentului unor membri ai acestor etnii, nu etnia în sine este vinovată.

„Pentru că nu au existat măsurile legale, pentru că justiția nu și-a făcut datoria, din lipsa învățământului, a asigurărilor sociale, a lipse locurilor de muncă”, a explicat specialistul în securitate.

Urmăriți în materialul video alăturat înregistrarea integrală a emisiunii.

Celelalte teme abordate de invitații lui Tudor Otulescu au fost: criza ostaticilor din Algeria, captura importantă de droguri făcută de autoritățile române, care ar putea să-l trimită mulţi ani după gratii pe cel mai căutat traficant de droguri din Europa; privilegiile și mai ales imunitatea de care vor să se bucure parlamentarii români, casele RA-APPS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri