Sărbătoare pentru Regina Ana a României, la împlinirea vârstei de 90 de ani

Data publicării:
Clipboard01

Regina Ana a României a împlinit miercuri 90 de ani. Majestatea Sa, cea mai longevivă consoartă a unui monarh din întreaga istorie a României, şi-a marcat aniversarea peste hotare. În ţară, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au sărbătorit-o pe Majestatea Sa printr-o lansare de gală a volumului „Ana. Portretul Reginei”. Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a nascut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei. A copilărit în Franţa şi a studiat în Statele Unite ale Americii, la New York. Pentru a-şi putea câştiga existenţa în timpul studiilor, a lucrat ca vânzătoare la un magazin universal. A fost apoi voluntar pe front în Al Doilea Război Mondial, iar în 1948 s-a căsătorit cu Regele Mihai.

La aniversare, Principesa Margareta şi Principele Radu au felicitat-o pe Regină de la distanţă, pentru că Majestatea Sa se află în Elveţia.

Cum este să ai 90 de ani? A spus: nu ştiu, e normal, e ca în fiecare zi. E incredibil cum este optimistă, cum este plină de viaţă”, a povestit Principesa Margareta.

Spontană şi energică, aşa cum o descriu apropiaţii, Regina Ana este recunoscută pentru simţul umorului. „Astăzi, când i-am dat telefon să îi spun La Mulţi Ani, am întrebat-o ce a primit de ziua ei şi mi-a spus că a primit flori şi un tort de ciocolată. Şi mi-a spus: sper că nu am să le confund una cu cealaltă”, a povestit la rândul său Principele Radu.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri