Sărbătoarea copiilor, la Guvern

Data publicării:
guvern-1

Premierul Victor Ponta și ministrul Educației, Remus Pricopie, au fost, astăzi, gazdele câtorva zeci de copii, care se află deja în curtea Palatului Victoria.

Cei mici au început încă de dimineață să deseneze pe asfalt, să se plimbă cu bicicleta și să ia lecții de baschet și de badminton. De asemenea, copiii au putut să scrie pe un panou mesaje despre ce cred că ar trebui să facă guvernul pentru ei. 

După prânz, 100 dintre cei mai buni elevi din școlile bucureștene au format propriul guvern, în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului Educației, Remus Pricopie.  

În joacă, elevii au aprobat în unanimitate ca vacanţa de vară să dureze patru luni, dar au dezbătut aprins şi probleme serioase cu care elevii se confruntă zi de zi, cum ar fi numărul orelor de sport, violenţa în şcoli, protejarea naturii, necesitatatea sau inutilitatea prezenţei unor materii în structura programei şcolare. 

La finalul şedinţei Guvernului celor mici, Victor Ponta a spus, potrivit Mediafax, că miniştrii-copii „au avut idei mult mai bune decât toate guvernele adevărate”, iar unele subiecte dezbătute de aceştia sunt chiar probleme reale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri