Sărbătoarea Floriilor, umbrită de evenimente tragice

Data actualizării: Data publicării:
accident-mortal-baia-mare-1-someseanul
Foto: someseanul.ro

Sărbătoarea Floriilor a fost umbrită anul acesta de o serie de evenimente tragice - accidente rutiere, incidente violente, vești proaste care au început să curgă încă de dimineață. 

accident-mortal-baia-mare-1-someseanul
Foto: someseanul.ro

Opt maşini au fost incendiate în Capitală încă din cursul nopții de un individ - aflat încă în libertate - care a încercat să dea foc și fațadei unui bloc din sectorul 1 al Capitalei. Câteva camere de supraveghere montate pe casele din vecinătate au surprins momentul, dar poliţia încă îl caută pe autorul al cărui gest rămâne deocamdată inexplicabil.

Un accident mai puțin obișnuit s-a petrecut duminică dimineaţă în zona Colentina din Bucureşti. Opt maşini parcate au fost avariate după ce un cetăţean turc, care a pierdut controlul volanului şi a intrat în autoturisme. Din primele informaţii, şoferul ar fi condus cu viteză mare şi s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un autocar în care se aflau aproximativ 40 de pasageri a fost implicat, duminică dimineaţă, într-un accident pe Drumul Naţional 1, în judeţul Sibiu. O maşină care a fost pierdută de sub control a pătruns pe contrasens şi a lovit autocarul. O pasageră din autoturismul care a intrat în autocar pe DN 1 a rămas încarcerată. Ea nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decesul. Femeia avea 46 de ani şi era din judeţul Gorj, scrie News.ro. 

O maşină în care se aflau trei persoane a căzut duminică în apele râului Olt în localitatea Brezoi. Un bărbat care a fost martor la această scenă a reuşit să scoată la suprafaţă o tânără de 13 ani. Fetița a fost salvată, dar pentru părinții ei, rămași în mașină, nu s-a mai putut face nimic, după aproximativ trei ore, când au fost găsiți încarcerați în mașină. Fetița fusese adoptată. Detalii, aici.

Şapte persoane au fost rănite, duminică, după ce un autocar a ieşit în decor la Cheile Grădiştei în judeţul Braşov.  În autocar se aflau 29 de persoane, doar adulţi, fără ca cineva să fie încarcerat. Cei șapte răniți s-au autoevacuat din autocar. „Într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, autocarul a derapat, a pătruns pe contrasens şi a ieşit în afara părţii carosabile”, au precizat poliţiştii din Brașov, care au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. 

Un microbuz în care se aflau 22 cetățeni străinidintre care 8 copii, s-a răsturnat, duminică, în timp ce se îndrepta către intrarea în Salina Slănic, aflată la 207 metri sub pământ. Opt ambulanţe SAJ, dintre care două cu medic, dar şi echipaje ISU s-au deplasat la locul accidentului. Toate cele 22 de persoane care au fost implicate în accidentul de la Salina Slănic au fost transportate la spital, cu diferite traumatisme. Toţi sunt cetăţeni din Israel, cel mai tânăr având 2 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au precizat că pacienţii au suferit traumatisme craniene, de coloană, dar şi ale membrelor. Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului.  Autovehiculul s-a răsturnat pe o parte, în drum spre coborâre în Salina Slănic, la jumătatea distanţei dintre staţia de plecare şi cea de sosire. Deocamdată, nu au fost stabilite clar condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier. 

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi patru au fost rănite, între care trei sunt în stare gravă, după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal, duminică, în Baia Mare, fiind declanşat codul roşu de intervenţie. Într-una dintre maşini erau înghesuite şapte persoane, dintre care trei copii. Accidentul a avut loc la ieşirea din municipiul Baia Mare spre zona rezidenţială Firiza, unde şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului într-o curbă, pe fondul carosabilului umed.

La Oradea, un fum gros a acoperit duminică după-amiază municipiul, în urma unui incendiu violent produs la o fabrică aflată la marginea orașului. De mai bine de 3 ore, 10 echipaje de pompieri încearcau să lichideze focul care a cuprins o hală de depozitare. Potrivit Gărzii de Mediu, fumul este toxic, iar orădenii au fost rugați să ţină geamurile închise.

Apoi, veștile proaste s-au mutat peste graniță. Opt cetățeni români au fost răniți duminică după ce două autobuze s-au ciocnit pe aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta. În total, zece persoane au fost implicate în acest accident, două suferind răni grave şi fiind transportate la spital. Viețile nu le sunt puse în pericol.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri