SARMALE DINCOLO DE GRATII. Meniul de sărbători al VIP-urilor din penitenciare

Data publicării:
24 2012penitenciar-40325

La Penitenciarul Jilava, a fost aglomeraţie mare. Rudele celor care sunt după gratii au venit cu pachete de alimente pentru sărbători. Gardienii nu permit însă orice fel de bucate.

Adrian Năstase deschide lista persoanelor care au deţinut funcţii importante, iar acum se află în închisoare, la Penitenciarul Jilava. Împarte aceeaşi celulă cu un alt fost demnitar - Emilian Cutean.

Colegi sunt şi fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan şi generalul Victor Atanasie Stănculescu. Pentru că au probleme de sănătate, sunt încarceraţi la Spitalul Penitenciar Jilava. Tot acolo unde îşi ispăşeşte pedeapsa şi Sorin Ovidiu Vântu.

Pentru toţi, penitenciarul va pregăti un meniu special de Crăciun.

Mâine, la masa de prânz, deţinuţii vor primi ciorbă de porc, sarmale cu mămăliguţă şi, de pe masa de Crăciun, nu va lipsi nici pentru ei desertul. Fiecare va primi o felie groasă de cozonac.

Pentru cei mofturoşi, meniul este completat cu mâncarea primită de acasă.

Pentru că e perioada sărbătorilor, detinutii au voie şi la un al doilea pachet. Nu trebuie să depăşească greutatea maximă de 10 kilograme.

Cei care sunt arestaţi preventiv îşi petrec Crăciunul în aresturile Poliţiei. Printre cei aflaţi după gratii sunt Cristian Cioacă, omul de afaceri Nelu Iordache, bancherii arestaţi pentru înşelăciuni, generalul în rezervă Dragoş Diaconescu, dar şi fostul deputat Mihail Boldea.

Deşi persoanele arestate preventiv au dreptul la o vizită pe săptămână, de Crăciun îi vor primi pe cei dragi doar începând cu ziua de joi. Asta pentru că legea interzice vizitele in arest în timpul zilelor libere ale bugetarilor.

Până anul viitor, familiile îi mai pot vizita o singură dată, pentru două ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri