Şase câini de rasă au fost găsiţi morţi la o stână, iar alţi doi au dispărut. Proprietarul crede că au fost otrăviți

Data actualizării: Data publicării:
caine care pazeste oi
Şase câini de rasă au făst găsiţi morţi la o stână, iar alţi doi au dispărut. Proprietarul crede că au fost otrăviți. Foto: Profimedia

Şase câini au fost găsiţi morţi la o stână din judeţul Arad, iar alţi doi ar fi dispărut în cursul nopţii, a reclamat, duminică după-amiază, proprietarul, care crede că animalele au fost otrăvite. Câinii erau din rasa Kangal.

Stâna este în localitatea Galşa, comuna Şiria, iar câinii au fost găsiţi morţi duminică.

„Poliţiştii din Şiria au fost sesizaţi despre prezenţa a şase exemplare canine, din rasa Kangal, decedate lângă o stână de pe raza localităţii Galşa. Aceeaşi persoană a sesizat faptul că alţi doi câini, din aceeaşi rasă, ai căror proprietar este, ar fi dispărut în cursul nopţii trecute. Cadavrele celor şase câini a fost transportate la Direcţia Sanitar Veterinară Arad pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor continuă cercetările, într-un dosar penal întocmit pentru „uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor”, potrivit Agerpres.

Proprietarul afirmă că avea câinii antrenaţi special pentru a apăra de şacali şi lupi stâna cu 1.300 de oi pe care o deţine. El a mai spus că în urmă că doi ani a mai pierdut patru câini care ar fi fost otrăviţi, dar nu le-a indicat poliţiştilor nicio persoană pe care ar putea să o bănuiască.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri