Șase case au ars din cauza unui scurtcircuit

Data actualizării: Data publicării:
masina de pompieri

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila au stabilit că incendiul în urma căruia au fost distruse sau avariate şase gospodării a fost provocat de un scurtcircuit electric. Mai mult, focul a fost semnalat cu întârziere, potrivit News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonel Ştefan Stoian, s-a stabilit că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică la nivelul consolei de susţinere a cablurilor de alimentare cu energie electrică la un imobil situat pe strada Theodor Aman din Brăila.

Conform sursei citate, din cauza faptului că în zona respectivă casele sunt lipite una de cealaltă şi probabil a faptului că incendiul a fost observat şi anunţat târziu, la sosirea forţelor de intervenţie incendiul se propagase la nivelul podurilor altor cinci imobile, două situate pe str. Theodor Aman şi trei pe str. Griviţei.

La imobilul de pe str. Theodor Aman de la care s-a propagat incendiul au ars acoperişul pe o suprafaţă de 130 de metri pătraţi, bunurile din două camere de locuit şi s-au degradat tavanele şi pereţii la şase camere de locuit şi un hol. În cazul celorlalte cinci case, au ars acoperişurile şi s-au degradat pereţii şi tavanele, mobilierul şi aparatura electrocasnică.

Pe timpul intervenţiei, şase persoane au suferit atacuri de panică şi au fost asistate medical la faţa locului de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila.

Aproximativ 40 de pompieri cu şapte autospeciale au intervenit pentru lichidarea focului izbucnit duminică după-amiază, iar în sprijinul forţelor de intervenţie ale ISU au mai acţionat patru echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Ambulanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri