Șase transfugi aflați pe o navă păzită de Poliția de Frontieră în Portul Constanța au fugit în toiul nopții. A fost deschisă o anchetă

Data actualizării: Data publicării:
politia de frontiera

Șase transfugi aflați pe o navă ancorată în portul Constanța au fugit, deși Poliția de Frontieră păzea scara vaporului.

Polițiștii de frontieră au descoperit că lipsesc la ora trei dimineața și au alertat paznicii din port. Căutările au fost extinse și în localitățile învecinate.

Echipe mixte formate din polițiști și jandarmi au găsit patru dintre emigranți pe un câmp aflat între localitățile Valu lui Traian și Murfatlar. Ceilalți doi sunt căutați în continuare.

În același timp s-a deschis şi o anchetă. Polițiștii vor să afle dacă sunt implicate şi alte persoane și dacă membrii echipajului i-au ajutat pe migranți să fugă de pe navă.

Cei șase transfugi algerieni au provocat duminică un incendiu la bordul unei nave. Garda de Coastă precizează că un echipaj al Poliţiei de Frontieră a supravegheat nava în care erau, la scară.

„Menţionăm că, în permanenţă un echipaj al Poliţiei de Frontieră a supravegheat nava la scara acesteia, cu verificări constante ale încăperii în care aceştia se aflau, ultima verificare fiind efectuată în jurul orei 02:30, când nu au fost constatate nereguli”, arată Garda de Coastă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri