Satul cu 99 de candidați pentru un post de agent de Poliție

Data publicării:
candidati

Alexandru Antal are 98 de contracandidați la postul de Poliţie din Sălaşu de Jos, Hunedoara. Acum lucrează în comerţ şi, la 27 de ani, simte că e şansa lui să lucreze într-un domeniu mai palpitant.

„De mic copil mi-am dorit să lucrez în cadrul MAI, sunt din Sălașu de Jos, cunosc foarte bine populația”, spune Alexandru Antal, candidat.

Știe exact ce vor localnicii şi şeful de post de la viitorul poliţist.

„Să fie conștiincios, să nu fie fățarnic, dușmănos, invidios”, spune un localnic.

Am lucrat mult timp în doi, e destul de greu, că sunt multe probleme de rezolvat la nivel de comună”, spune Paul Ioan Bârlea, șef Post Sălașu de Sus.

Ceva mai multe speranțe au candidaţii din Bod, judeţul Braşov. 81 de tineri au aplicat pentru postul de poliţist de acolo. Mai mult de jumătate sunt din Braşov, aşa că le convine să fie aproape de casă.

Viitorul angajat de aici va primi între 1.500 şi 2.000 de lei salariu, bani pentru chirie sau transport şi gradul de agent de Poliţie”, relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Localnicii spun însă că viitorul polițist de la Bod va avea de muncă.

Sunt mulţi şmecheri pe aici, mulţi fiţoşi. Le dau multe bătăi de cap, multe probleme”, spune un localnic.

Nici tinerele nu insensibile la mirajul posturilor de poliţie de lângă oraşele capitală de judeţ. La Argetoaia, Dolj, aflată la nici 50 de kilometri de Craiova, 75 de tineri candidează pentru un loc.

Este o concurenţă foarte mare, dar asta nu mă reţine să nu continui”, spune Miruna Păvălan, candidat.

La Bucureşti, candidaţii la Poliţia Capitalei dau test de rezistenţă înainte să înceapă concursul. Trebuie să obţină viza medicală la singura policlinică a Ministerului de Interne. Vin nemâncaţi pentru că trebuie să facă analize de sânge şi încearcă să reziste câte 10 ore la coadă.

De luni am stat de la 6 dimineaţa până la 5 după-masa, în ploaie. Am stat 10 ore şi nu am apucat să intrăm. Acum stăm iar”, spune un candidat.

Sunt la 607 pe listă, îţi dai seama”, spune un alt candidat.

Poliţia Română a scos la concurs peste 1.850 de posturi în toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri