Scandal la Primăria Craiova din cauza câinilor

Data publicării:
5862360-Mediafax Group-Alexandru Hojda

Regulamentul urmează să fie aplicat imediat ce obține viza juridică. Votul din Consiliul Local Craiova a fost însă unul cu scandal mare. Regulamentul de ecarisaj, care stabilește printre altele și soarta câinilor de apartament, a adus în sala de ședințe reprezentanți ai ONG-urilor de protecție a animalelor dar și iubitorii de câini.

În momentul în care proiectul a trecut de votul consilierilor, au urmat momente de scandări în sală. Cele mai controversate prevederi ale sale sunt cele referitoare la aprobările necesare pentru a crește un câine în apartament și cele ce vizează reproducerea lor.

Mai exact, deținătorii de câini de apartament au nevoie de aprobarea a jumătate plus unu dintre vecini. În caz contrar, oamenii trebuie să înstrăineze animalul. O altă prevedere se referă la obligativitatea sterilizării animalelor sau la plata unei taxe de 50 de lei pe an.

Hotărârea de consiliu local reglementează și alte aspecte legate de posesia câinilor. De exemplu, proprietarii sunt obligați să iasă la plimbare cu patrupedele doar dacă au făraș, mătură și pungă la ei. Protestele iubitorilor de animale au continuat în fața Primăriei Craiova și după încheierea ședinței de consiliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri