Scandal sexual într-un liceu din Iași

Data publicării:

Conducerea liceului a demarat o anchetă și a anunțat șefii Inspectoratului școlar încă de vineri. Incidentul s-a produs când în școală avea loc o olimpiadă. Au fost audiați copiii și au fost anunțați părinții.Conducerea a aflat despre incident de la paznicul instituţiei de învăţământ care a suprins întreaga scenă.

Filmul a apărut pe internet în urmă cu câteva ore.

Autoritățile promit că mâine dimineață se va da un răspuns clar, după ce se va discuta cu elevii și cu profesorii.

„Erau toți profesorii prezenți din comisia de disciplină, diriginții celor doi copii și am avut posibilitatea să analizăm într-o primă fază atunci. Evident copiii erau și speriați și șocați, poate n-au realizat dimensiunea faptei lor”, a declarat Emilia Talpalaru, director Liceul Ion Neculce.

Ulterior, au fost anunţaţi şi părinţii celor trei elevi.

Conducerea Inspectoratului școlar Județean a amânat pentru luni luarea unei decizii cu privire la acest incident după ce directorul școlii va vorbi în detaliu cu cei doi elevi și cu părinții acestora.

Elevii ar putea fi sancţionaţi cel mult cu scăderea notei la purtare. Asta pentru că până în clasa a zecea inclusiv exmatricularea este interzisă.

Și Poliția a început cercetările, pentru a stabili dacă fapta poate fi încadrată drept infracțiune.

„Vineri după-amiază a avut loc întâmplarea. Sunt doi elevi obișnuiți, veniți de câteva luni în liceu”, a spus directoarea liceului Ion Neculce.

Nu se cunoaște identitatea elevului care a filmat, a adăugat ea. „Avem o persoană în liceu care poate acorda asistență psihologică”, a subliniat directoarea.

„Polițiștii s-au sesizat din oficiu. Toți cei implicați sunt minori, încadrarea juridică se va face împreună cu procurorul de caz”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Iași.

Nu au mai fost astfel de cazuri până acum, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri