Scandalul apei plate periculoase. Unul dintre producători reacţionează

Data publicării:
iyvorul yanelor

 

Apa de izvor „Izvorul Zânelor” se află printre cele cinci sortimente de apă plată, care ar fi periculoasă pentru consum, descoperite de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, în magazine din Bucureşti. Rezultatele unor analize au arătat depăşiri, de până la 200 de ori, a cantităţii de germeni în apa ambalată. Două lanţuri de hipermaketuri au anunţat că au retras de la vânzare apa cu probleme.

Reacţia companiei:

„În calitate de producător al apei de izvor “Izvorul Zânelor”, vă înaintăm prezentul comunicat în speranța clarificării cât mai urgent posibil a informațiilor apărute în mass-media cu privire la caracteristicile microbiologice ale produsului nostru.

Informațiile în cauză se referă la o analiză microbiologică efectuată asupra unui produs ce face parte dintr-un lot imbuteliat de societatea noastră în urma cu două luni, produs aflat la vânzare pe raftul unuia din distribuitorii nostri. Informațiile nu se referă la analize microbiologice efectuate la sursa sau la locul de imbuteliere a apei de izvor “Izvorul Zânelor”.

În laboratorul nostru acreditat de RENAR din anul 2008, se fac analize microbiologice pentru fiecare lot în parte la toți indicatorii prevăzuți de legislația aplicabilă și niciodată nu am întâmpinat neconformități. Aceste analize au fost efectuate si cu privire la lotul în cauză, în termen de 12 ore ulterior imbutelierii, conform prevederilor legale. Rezultatele analizelor interne, precum și toate analizele efectuate de DSP Harghita în cadrul programului de monitorizare de audit au fost mereu conforme.

Până la acest moment, nu am primit nicio înștiințare oficială și la societatea noastră nu s-a dispus nicio măsură din partea niciunei autorități. ANPC a trimis buletinele de analiză la DSP pentru pronunțare, după ce a aplicat amenzi și a dispus retragerea produsului în cauză de pe piață (8 butelii de 2 l) de la un client de-al nostru. Am solicitat clarificarea, de urgență, a situației descrise si așteptăm cu interes punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică pentru a putea avea o poziție oficială”.

Dragi consumatori,De 10 ani de când există brandul Izvorul Zânelor nu ni s-a întâmplat așa ceva. Credem totuși că...

Posted by Izvorul Zânelor on 20 Martie 2016

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri