Scandalul apelului la 112 din Vrancea. Fata care a sunat şi tatăl acesteia povestesc ce s-a întâmplat

Data publicării:
andreea burulete

E anchetă la Poliţia din Vrancea după ce un operator 112 i-a spus unei tinere care a cerut ajutor că nu are echipaje. Fata în vârstă de 19 ani fusese şicanată de o maşină în trafic, care apoi a urmărit-o până acasă. Speriată, a sunat la numărul de urgență, dar i s-a transmis că niciun echipaj nu este disponibil şi ar putea dura chiar și ore întregi până ca unul să ajungă.

Discuție tânără - operator 112:

Apelantă: Şi cât timp ar trebui să aştept ca să pot pleca?

Operator 112: V-am spus că habar nu am! Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura trei ore. Habar nu am!

Andreea Burulete se întorcea acasă, împreună cu familia, când o altă maşină a început să se apropie ameninţător.

La ieşire din satul Petreşti, un domn cu un autoturism, în urma depășirii mele, m-a şicanat, a început să îmi dea flash-uri, să se apropie de bara mea. Arătându-i intenţia că mă poate depăşi, s-a oprit paralel şi a încercat să mă scoată de pe partea carosabilă”, a povestit Andreea Burulete, tânăra care a sunat la 112.

Tânăra a fost șicanată în trafic pe drumul care leagă oraşul Focşani de comuna Vânători. Vâzând că maşina a urmărit-o până acasă, a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Atât tânăra, cât şi tatăl acesteia susţin că au sunat de mai multe ori la Poliţie, pentru că bărbatul care o şicanase cu maşina şi-a chemat mai mulţi prieteni, care treceau în viteză cu maşina prin faţa curţii.

Andreea Burulete: „Am apelat de trei ori serviciul de urgenţă 112. Prima oară mi-a zis că nu e nimeni, lucrurile nu s-au calmat, al doilea apel a fost făcut după numărul tatălui meu, nu se poate: Nu avem echipaje, suntem neputincioşi, iar ultimul apel a fost făcut după numărul meu de telefon. Spunându-i că am o treabă importantă în oraș, dar îmi e teamă să plec, operatoarea a spus că e neputincioasă, dar era mult mai agresivă la telefon”.

Costel Burulete (tatăl): „Am trăit o dezamăgire. Dacă la 8 kilometri de oraş nu îţi vine un echipaj de la Rutieră, ce să mai..., e vorba de 8 km, asfalt, nu e zonă de munte, nu e mlaștină, să zici că ajunge greu”.

Reprezentanţii Poliţiei spun că operatorul de la 112 este anchetat acum şi că poliţiştii erau la un alt caz mult mai grav.

Cătălina Murariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea: „Dispecerul 112 a apreciat că nu există o stare de pericol iminent, mai ales că apelanta se afla la domiciliu, iar echipajul de poliţie arondat zonei respective se afla la o intervenţie privind sesizarea unei posibile fapte de violenţă domestică asupra unui minor în vârstă de 6 ani”.

Ministrul de Interne va trimite și el corpul de control la Poliţia Vrancea.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri