Scandalul Arena Națională | Etapa amenințărilor

Data publicării:
arena nationala cu acoperis

O nouă schimbare de strategie la Primăria Generală în privinţa Arenei Naţionale. Primarul interimar Răzvan Sava vorbeşte acum despre înlocuirea membranei acoperişului retractabil cu unul nou, care să respecte normele impuse de legea privind securitatea la incendiu. Edilul susţine că materialul din care este făcut acoperişul a fost testat în Italia, iar rezultatele arată că poate fi avizat de ISU, după ce testele din ţară îl încadraseră într-o clasă de materiale periculoase.

Răzvan Sava ameninţă Ministerul Dezvoltării că dacă nu va lua în considerare testul făcut în Italia, atunci va vorbi cu constructorul şi va înlocui membrana din care e facut acoperişul cu un alt material care să permită ca stadionul să obţină avizul ISU.

Anunţul vine după ce vineri, primarul general interimar s-a întâlnit cu preşedinţii Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal. Răzvan Sava a precizat atunci că nu poate să permită organizarea de competiţii pe Arena Naţională, pentru că nu are un aviz de la Ministerul Dezvoltării.

Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei: „Am depus la Ministerul Dezvoltarii expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia acreditat la nivel european. Materialul este de clasă B, deci este compatibil cu legislaţia în vigoare. Solicit public domnului Dîncu să grăbească procedurile la minister!”

Într-un comunicat, Ministerul Dezvoltării spune că primarul dezinformează opinia publică şi că un acord necesar obţinerii autorizaţiei ISU pentru coopertina stadionului a fost eliberat încă din 16 februarie. În acel moment, documentaţia includea materialul acoperişului în Clasa C - periculoasă. Acordul nu a fost folosit pentru redeschiderea Arenei. În schimb, constructorii au cerut, pe 4 martie, refacerea acordului pe baza unei noi expertize care duce copertina în clasa B, a materialelor greu inflamabile. Ministrul Vasile Dîncu susţinea încă de vineri că, din punctul său de vedere, stadionul poate fi deschis în orice moment.

Există în acest moment toate condițiile pentru ca să se desfășoare meciul la București, meciul cu Spania, în 27 martie, este numai problema acceptului Primariei. Ne-am asumat responsabilitatea, ministerul pe care il conduc, Ministerul de Interne, ISU și toți ceilalți, inclusiv Federația Româna de Fotbal”, explica vineri Vasile Dîncu.

Arena Naţională este închisă din noiembrie anul trecut, pentru că nu are aviz de siguranţă împotriva incendiilor. La construcţia stadionului nu s-a respectat proiectul, care prevedea iniţial un acoperiş fix. Arena a fost dotată cu un acoperiş retractabil, confecţionat însă dintr-un material neomologat în România.

Citiți și:

Primăria Generală ameninţă că schimbă acoperişul Arenei Naţionale
Ministerul Dezvoltării îi dă replica primarului general: Arena Naţională putea fi deschisă din 16 februarie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri