SCHIMB DE TURĂ. Deputatul Trășculescu a ieșit din arest, complicele său a intrat

Data publicării:
12 2011panaitescu-33061

Actualizare 11.50. Omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția penală. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Marian Calotă va trebui să se prezinte de îndată la arest.

Avocatul Ion Panaitescu declarase că suma de 50.000 de lei găsită asupra clientului său a fost dată de denunțător, dar după ce acesta a ținut morțiș să îi înmâneze personal banii, refuzînd transferul bancar. Avocatul spunea că i se pare ciudată această modalitate de plată.

Actualizare 10.00.Complicele lui Alin Trăşculescu, omul de afaceri Marian Valeriu Calotă, a fost adus în această dimineaţă în faţa judecătorilor instanței supreme cu propunere de arestare preventivă.

Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj și spălare de bani.

Instanța urmează să decidă dacă va emite pe numele lui un mandat de arestare preventivă.

Deputatul Alin trășculescu a fost surprins în flagrant în timp ce primea mită 50.000 de lei. Potrivit procurorilor, aceasta e doar o mică tranşă din suma totală de aproape o jumătate de milion, pe care parlamentarul ar fi primit-o în ultimii doi ani.

În schimbul banilor, deputatul i-ar fi promis denunţătorului că îl va ajuta să obţină mai multe contracte avantajoase cu statul. "La ora 5:40 a expirat ordonanţa de reţinere. Domnul deputat Alin Trăşculescu este liber. Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat arestului hotărârea luată şi s-a admis solicitarea noastră ca în situaţia în care se impune o interdicţie să se impună interdicţia de a părăsi ţara”, a declarat avocatul Cristian Ene la ieşirea clientului său din arest.

Acuzat de trafic de influenţă, insigare la fals şi instigare la spălare de bani

Deputatul PDL a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1:30. DNA a precizat că acesta este cercetat pentru trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la infracțiunea de spălare a banilor.

Legea prevede că un parlamentar poate fi reținut pentru 24 de ore, fără avizul Camerei, în cazul unui flagrant. Dacă este nevoie de arestarea pentru 29 de zile, procurorii trebuie să adreseze în maxim 24 de ore o solicitare către Camera Deputaților pentru a da aviz.

Potrivit unor surse, procurorii au transmis deja o astfel de solicitare către Ministerul Justiției, iar acesta, la rândul său, trebuie să o transmită Camerei.

Alături de deputatul PDL este cercetat și omul de afaceri Marian-Valeriu Calotă. Sumele erau intermediate de Calotă prin firmele pe care le conducea. Asupra lui s-a găsit suma de 50.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri