Schimbări importante în conducerea SRI. Cine sunt noii adjuncți ai șefului instituției

Data publicării:
SRI-1

Președintele a semnat astăzi decretele privind numirea celor doi adjuncți ai directorului SRI.

Klaus Iohannis a semnat, de asemenea, un decret privind eliberarea din funcție a actualului adjunct al directorului SRI, Ion Grosu. Acesta a fost, de asemenea, înaintat în grad la trecerea în rezervă, de la general-maior – cu două stele la general-locotenent – cu trei stele. 

Până în anul 2010, Adrian Ciocîrlan a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apărarea Constituției, potrivit unui comunicat al SRI.

În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă.

A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate.

A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.

Cristian Bizadea a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI.

A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată „Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică”.

Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Este licențiat în drept al Universității „Lucian Blaga” Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

De asemenea, la nivelul de comandă a structurilor operative ale Serviciului au avut loc noi numiri, acestea făcând parte din procesul de transformare instituțională asumat de directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig”, se arată în comunicatul SRI.

Președintele a semnat și decretele de trecere în rezervă a mai multor generali din cadrul Serviciului - generalul de brigadă cu o stea Ciobanu Florea, generalul de brigadă cu o stea Mangra Vicențiu, generalul de brigadă cu o stea Popescu Adrian și generalul de brigadă cu o stea Puiu Gheorghe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri