Școală de stewardese înființată la Iași

Data publicării:
stewardese - GettyImages crop - 2 august 15

Cum decurge un interviu de angajare, ce trebuie să facă o stewardesă şi, de ce nu, tainele limbajului aviatic. Sunt primele secrete pe care le-au aflat şapte tinere din Iaşi care vor să devină însoţitoare de zbor.

Fetele visează la o carieră printre nori, care le poate aduce un salariu de 3.500 de euro pe lună la o companie aeriană arabă, votată anul acesta „Cea mai bună din lume”. În cel mai rău caz, s-ar mulţumi şi cu o uniformă românească, deşi le aduce o leafă de trei ori mai mică.

Am venit din Bacău pentru această şcoală. Este de nepreţuit să afli detalii din viaţa de zi cu zi a unei stewardese”, spune Ana Maria Grădinaru. Iar Simona Burciu, o altă aspirantă la postul de stewardesă spune: „Îmi doresc acest lucru foarte mult, încă de când am călătorit prima oară. Am văzut o domnişoară sau doamnă stewardesă, era foarte frumoasă, prietenoasă, zâmbea, tot ce îmi doream e să ajung ca ea.”

Pentru ca visul fetelor să se îndeplinească, trebuie să aibă cel puţin un metru şi 58 de centimetri înălţime, să vorbească perfect limba engleză şi româna, evident, să lucreze bine în colectiv şi să nu se piardă în situaţii-limită. Şi, evident... „se cere să fii ireproşabilă. Nici un fir de păr nelalocul lui. Rujul tot timpul proaspăt pe buze”, spune Lavinia Holicov, instructor.

Interviul, spun fetele deja cu experienţă în spate, nu este chiar floare la ureche. De multe ori, angajatorii le cer candidatelor să îşi imagineze cum ar rezolva o situaţie de panică.

Pentru a participa la cursurile oferite de cele două foste stewardese, tinerele plătesc 50 de euro pentru o zi şi 90 de euro pentru două zile de lecţii. O şcoală asemănătoare există şi la Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri