Scorpionii Negri, pregătiţi de misiune. 500 de militari pleacă în Afganistan

Data publicării:
scorpioni-1

Soţii Florin şi Anca Tănasie sunt căsătoriţi de un an şi două luni. Sunt o familie acasă şi pe frontul de luptă. Vor pleca împreună în Afganistan. Cunosc pericolele pentru că au mai avut misiuni acolo, dar separat.

Cu toţii suntem ca o familie şi avem emoţii toţi. Să sperăm că o să fie bine şi că ne vom întoarce sănătoşi”, spune caporalul Anca Tănasie.

Sperăm să trecem peste misiunile pe care le avem, suntem militari, suntem luptători, asta ne este meseria. Sperăm să ne îndeplinim misiunile cum se cuvine”, adaugă soțul ei, sergent major Florin Tănasie.

Anca şi Florin Tănăsie spun că au un motiv în plus să se întoarcă teferi. Când se întorc, au de gând să îşi mărească familia.

Alături de ei vor lupta 498 de colegi. Misiunea lor este să asigure paza autostrăzii 1 din Kabul, o zonă extrem de periculoasă, unde insurgenţii plasează mereu bombe.

Orice teatru de război poate să rezerve surprize. Pot să fie perioade de acalmie sau perioade mai agresive.Noi suntem pregătiţi să înfruntăm orice situaţie şi să o rezolvăm”, spune comandantul batalionului, locotenent colonel Cătălin Jianu.

Soţii, mame şi copii s-au ţinut în braţe minute bune înainte de despărţire.

Scorpionii negrii sunt ultimii militari din Craiova care vor lupta în teatrul de operaţiuni din Afganistan. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri