Scrisoare atribuită șefului BCCO Alba: Dosarul, fabricat de procurori DIICOT care acopereau infractori

Data publicării:
berbeceanu FB

 

Foto: Traian Berbeceanu (Facebook)

Joi dimineaţă, a fost postată pe Internet o scrioare atribuită şefului BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, o parte a documentului fiind postată şi pe pagina de Facebook a lui Berbeceanu.

În scrisoare, care are 29 de pagini şi este adresată "tuturor poliţiştilor din structurile de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Poliţiei Române", şeful BCCO Alba Iulia afirmă că în ultima perioadă asupra sa şi a echipei pe care o conduce se "desfăşoară o acţiune mârşavă de mari proporţii, organizată şi coordonată de procurori ai DIICOT şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii".

„Nu vor putea să ne ia demnitatea, curajul și mândria”

Fragmentul postat pe pagina de Facebook a lui Traian Berbeceanu:

„Stimaţi colegi,

Am ales această cale ca pe o ultimă soluţie, pentru a vă transmite aspecte deosebit de grave. În aceste momente cumplite, asupra mea şi a echipei pe care o conduc se desfăşoară o acţiune mârşavă de mari proporţii, organizată şi coordonată de procurori ai DIICOT şi ofiţeri ai Serviciilor de informaţii.

Cei mai mulţi dintre voi mă cunoaşteţi de ani mulţi, am colaborat de atâtea ori, am împărţit momente de glorie şi împlinire profesională dar am trăit împreună şi clipe de disperare şi tristeţe.

Vă cer doar să aveţi grijă de voi şi de subordonaţii voştri, să vă feriţi în fiecare clipă pentru că astăzi suntem noi cei vânaţi, denigraţi, astăzi noi suntem cei împotriva cărora se fabrică dosare bazate pe probe false, pe declaraţii mincinoase, dar mâine aţi putea să fiţi voi în locul nostru.

Vă recomand cu toată răspunderea să nu mai desfăşuraţi activităţi informativ-operative, acţiuni, prinderi în flagrant, întâlniri cu surse de informaţii, activităţi conspirate (audieri de martori cu identităţi protejate, activităţi cu investigatori sau colaboratori sub acoperire) pentru că riscaţi ca unii procurori mârşavi ajutaţi de lucrători ai DIPI, la un moment dat să trasforme totul în probe mincinoase împotriva voastră.

Imaginaţi-vă că întâlnirile voastre cu surse de informaţii pot fi monitorizate, fotografiate şi filmate apoi transformate în “probe” . Gândiți-vă că în acest fel sursele vă sunt deconspirate iar voi sunteţi expuşi doar pentru că vreţi să vă faceţi datoria.

Rezultatele noastre de fiecare dată au fost “confiscate” de procurori care şi le-au atribuit fără ruşine, minţind mereu că au făcut sute de percheziţii, că au realizat zeci de prinderi în flagrant, că au prins mii de infractori, că au descoperit tone de droguri, etc. în realitate ştim cu toţii că la nicio astfel de acţiune nu a participat vreodată niciun procuror.

În schimb, în nicio ocazie procurorii DIICOT nu şi-au asumat eşecurile, nu şi-au recunoscut greşelile…în aceste situaţii poliţiştii erau arătaţi cu degetul în mod perfid şi eronat.

Precizez că în mod categoric, nu mă refer aici la toţi procurorii DIICOT, pentru că cea mai mare parte dintre aceştia sunt buni profesionişti, persoane cu profil moral deosebit, majoritatea dintre ei sunt, pur şi simplu, buni colegi cu poliţiştii structurilor noastre.

Mă refer însă la DIICOT ca instituţie în ansamblul ei. Să nu uitaţi nicio clipă că prin astfel de acţiuni abjecte instituţiile statului pe care l-am servit cu loialitate, pot să distrugă aproape tot ce contează pentru noi : cariera, liniştea, sănătatea, chiar libertatea, dar niciodată nu vor putea să ne ia demnitatea, curajul și mândria”.

Traian Berbeceanu a fost dus, joi după-amiază, la Curtea de Apel Alba Iulia, cu propunerea de arestare preventivă, după ce cu o zi în urmă a fost reţinut de procurorii DIICOT Alba, fiind acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.

El a fost întrebat de jurnalişti despre această scrisoare, nefăcând însă nicio declaraţie.

Miercuri, după ce a fost ridicat de anchetatori din locuinţa sa, Berbeceanu spunea că mai multe persoane pe care le-a arestat şi cercetat de-a lungul timpului pentru infracţiuni deosebit de grave sunt forţate să depună plângeri împotriva sa şi că acestea ar fi spijinite de structuri ale statului.

Întrebat dacă crede că există o implicare a politicului în acest dosar, el a răspuns: "Este posibil, dar refuz să discut la momentul acesta. O să aflaţi în curând foarte multe detalii...".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri